Hangulatok szvinggel

323

A magyar Tom Jonesként ismert Majsai Gábor hat év szünet után új stúdiólemezt készített.

A Hangulatok című anyagon az énekesre jellemző szvinges dalok mellett a bossanova, az electro swing, a latin ritmusok és a ballada is jelen van. A zenészt december 18-án az Eötvös10 Közösségi és Kulturális Színtérben, a következő két estén a Budapest Kongresszusi Központban hallhatjuk. Majsai Gábor a nyolcvanas években előbb a Wastapsban zenélt, majd Cserháti Zsuzsával és az Europa Grouppal külföldön dolgozott énekesként és trombitásként. 1993-ban a Besenyő Blues Band tagjaként megnyert egy poprock fesztivált Öreg járgány szívatóval indul című dalával.

Első szólóalbumát 1994-ben jelentette meg BaráTom Jones címmel, ezen a walesi énekes dalainak magyar változata szerepelt. A 2000-es években játszott a Favágók zenekarban, énekelt filmben (Üvegtigris) és további három szólóanyagot (Póker – 2006; Swing, swing, swing – 2007; Swing és a Boogie – 2010) készített.

„Sokakhoz hasonlóan én is úgy gondoltam, hogy a lemezkészítésnek végleg leáldozott. Persze továbbra is írtam dalokat, és egy idő után, többek között az ismerőseim unszolására úgy éreztem, mégis valahogy meg kell örökíteni ezeket. A mostani anyag az elmúlt egy év kreatív szerzői időszakának eredménye, a számok kilencven százalékát magam írtam” – idézte fel az énekes.
Mint mondta, szeret újítani, ezért több olyan stílusú dalt is rátett az új CD-re, ami a korábbi tíz évben nem volt jellemző rá. Hozzátette: a Hangulatok címmel éppen a sokszínűséget akarta érzékeltetni, meg kívánta mutatni, hogy nem csak szvinget tud énekelni. Az új anyag számos darabja potenciális sláger, az Angyal című dal lehetne James Bond-film betétdala, az Éjszaka hazafelét Chris Rea is bevállalná. „Utóbbi az egyetlen szám a CD-n, amelynek társszerzője sem vagyok, Keres Tibor gitáros barátom írta, és nagyszerű dal. Már annyi szám született a könnyűzene történetében, hogy azt hiszem, nehéz olyat írni, amely valamely részletében esetleg ne hozna elő a hallgató tudatában egy korábbit”.

A Hangulatokon Majsai Gábor nemcsak énekelt, hanem szájharmonikázott és trombitált is. A közreműködött zenészek nagy része a kísérőzenekarában játszik, köztük van a hangszerelésért is felelő Ember Péter (fúvós és billentyűs hangszerek), Szili Róbert és Esze Tamás (gitár), Molnár Péter (nagybőgő) vagy Dorogi Ákos (zongora), az egyik legsikerültebb dalban, a Ne engedj még elben az ismert dzsesszénekesnő, Sapszon Orsi vokálozott.

A szövegek többségét Majsai Gábor felesége, M. Hefelle Krisztina szerezte. „Nagyon fontos számomra, hogy ismeri a gondolataimat, a szövegei pontosan mutatják a habitusomat” – tette hozzá a muzsikus.

A zenésszel még az ünnepek előtt találkozhat a közönség. „Karácsony előtt, december 18-án fellépek az Eötvös10 Közösségi és Kulturális Színtérben, ahol négy dalt előadok a Hangulatokról. A következő két estén a Budapest Kongresszusi Központban leszek látható és hallható, a második alkalommal filmslágereket adok elő. Lemezbemutatót január végére tervezek.”

Forrás: MTI

Fotó: majsaigabor.hu

Tisztelt olvasók!

Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Cultissimo facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/Cultissimomagazin - Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.cultissimo.hu