Advent a Várkert Bazárban

550

Omega-koncert, Miklósa Erika és a Magyar Virtuózok Kamarazenekar estje,

Csipkerózsika-előadás, régi korok karácsonyát idéző kiállítás, népművészeti karácsonyi vásár, street food ínyencségek, műjégpálya és interaktív gyermekjátszó is várják a családokat december 24-ig a Várkert Bazár adventi sorozatában – hangzott el november 23-án a programsorozatról tartott sajtótájékoztatón. A Várkert Bazár a magyar épített örökségnek egy szimbolikus épülete, így maga a helyszín is egy értékválasztás eredménye – emelte ki Puskás Imre kulturális örökségvédelemért felelős helyettes államtitkár. Hozzáfűzte: az intézmény vezetése idén is a hely szelleméhez méltó rendezvényekkel, a keresztény hagyományok megőrzését segítő, magas színvonalú kulturális programokkal tölti meg az épület tereit.

Gyutai Csaba, a Várkert Bazár ügyvezető igazgatója felidézte, hogy már másodszorra rendezik meg az épületben és az Ybl Miklós téren az adventi sorozatot, amelyre már november 24-étől várják a családokat. Mint mondta: a Szabadtéri Néprajzi Múzeum Angyal zenéje gyertyafény – Régi korok karácsonya című kiállításán a 20. századi családi karácsonyok hangulata elevenedik meg a Déli palotákban, az Énekeljünk víg örömmel elnevezésű adventi kórusfesztivál fellépései pedig meghitt ünnepi pillanatokat idéznek minden adventi hétvégén a Gloriett kupolái alatt.

Az igazgató hozzátette, hogy az adventi vasárnapokon délutánonként a rendezvényteremben és az az előtti aulában a gyerekek karácsonyi lámpást, mécsest, gömbdíszt, füzért és apró ajándékokat készíthetnek, illetve díszíthetnek mézeskalácsot, valamint saját szaloncukrot is alkothatnak. A legkisebbeket interaktív gyermekjátszóban várják, de lesznek gyermekelőadások és koncertek is. A Mátyás király szárnyai című bábszínházi előadást adja elő a MárkusZínház társulata november 26-án, december 4-én a Nemzeti Táncszínház művészeinek ünnepi táncelőadása lesz látható, december 11-én Miklósa Erika és a Magyar Virtuózok Kamarazenekar ad adventi koncertet, 18-án, a negyedik vasárnapon pedig az Omega együttes karácsonyi koncertjét hallhatja a közönség.

Az épületegyüttes előtt idén is a Hello Wood csapata állítja fel azt a mintegy hétméteres adventi installációt, amelynek gyertyáit vasárnaponként ismert művészek gyújtják meg. A Hello Wood készíti el továbbá a Bazár épülete előtt azokat az egyedi faházakat is, amelyekben a Népművészeti Egyesületek Szövetségének iparművészei kínálják termékeiket. A gasztronómiai kínálatról a Magyar Street Food Egyesület gondoskodik, és különböző nemzetek legfinomabb karácsonyi ételeivel várja az érdeklődőket. A karácsonyi hangulatot idén műjégpálya teszi teljessé.

Forrás: MTI

Fotó: varkertbazar.hu

Tisztelt olvasók!

Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Cultissimo facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/Cultissimomagazin - Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.cultissimo.hu