Ünnepség Komlón

294

Dr. Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár szerint újra válaszúthoz ért Magyarország.

Az augusztus 20-a alkalmából szombaton Komlón megrendezett ünnepségen arra szólított fel, hogy legyünk mi Szent István örökösei, kincseink őrzői a „Nyugat-Európában megbukott multikulturalizmussal” szemben.

Az államtitkár közölte: a válaszúthoz érkezett Szent István király „hitében megerősödve a legjobb döntést hozta” a középkori magyar állam megalapításával. Hoppál Péter a magyar történelem küzdelmes eseményeit sorolva arról beszélt, a magyar lélek nehéz időkben sem hagyta, hogy nemzeti értékei elvesszenek.

„E feladat a mai generáció számára sem szűnik meg” – hangsúlyozta a politikus, aki úgy vélekedett, a 21. századi multikulturalizmus és internacionalizmus nyugat-európai kísérletei megbuktak. Történetírókra utalva azt mondta, hogy a migrációs válság „a tatárjáráshoz hasonlítható veszély, amely ismét válaszút elé állítja Magyarországot”. Ezért megint az összefogás irányába kell haladni – jelentette ki az államtitkár, hangsúlyozva, hogy Nyugat-Európában, ahol „hetente történnek terrorcselekmények”, ma nincs biztonság, nincs stabilitás és megkérdőjeleződnek a régi értékek.

„Mi nem ilyen országot szeretnénk átadni gyerekeinknek, unokáinknak, hanem egy biztonságos, fejlődő Magyarországot” – jelentette ki. A kontinensen a közép-európai országok egysége teremtheti meg azt a kulturális önazonosságot, amiért Szent István óta sok évszázadon keresztül kellett megküzdeni eleinknek – hangoztatta. Hoppál Péter az október 2-ai kvótanépszavazásról szólva úgy fogalmazott: „mondjuk el azoknak, akik most elfeledkeznek rólunk Brüsszelben, hogy van önazonosságunk, identitásunk, és nekünk még működik a nemzeti immunrendszerünk”.

Forrás: MTI

Tisztelt olvasók!

Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Cultissimo facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/Cultissimomagazin - Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.cultissimo.hu