Sissi csodálatos világa

269

A gazdasági szféra meghatározó szereplőinek összefogásával Sissi csodálatos világa címmel egyéves kulturális programsorozat indul

Erzsébet, a magyarok királynéja születésének közelgő 180. évfordulója alkalmából – hangzott el az Erzsébet királyné Alapítvány június 8-ai sajtótájékoztatóján, Budapesten.

Az Erzsébet magyar királynévá választásának évfordulóján tartott rendezvényen mások mellett részt vett Habsburg György és Habsburg Eilika főhercegné is. A főhercegné, aki a 2016 végétől 2017 végéig tartó kulturális projekt fővédnöke is egyben, a sajtótájékoztatón kiemelte: Erzsébet királyné nagy példakép volt Magyarországon. Nemcsak az idős emberek, hanem a mai gyermekek is tudják ki volt Sissi, és ma is mindenhol látható mekkora befolyása volt Magyarországon – tette hozzá.

Az alapítvány célja, hogy Sissi születésének 180. évfordulójához kapcsolódva színes programsorozattal tegye ismertté a magyar és a közép-európai hagyományokat, középpontba állítva a térség sajátos kulturális értékeit, ösztönözve határokon átívelő összefonódásukat.

Kósa Erika, a Consequit Group alapító elnöke, az Erzsébet királyné Alapítvány elnöke azt mondta: fontosnak tartja, hogy az üzleti élet sok szereplője állt a kezdeményezés mellé. Hozzátette: az egész éves nagyszabású programsorozattal szeretnék megmutatni, felkarolni a fiatalokat, emellett Sissi példáján keresztül arra is szeretnék felhívni a figyelmet, hogy a nők fontosabb szerepet kapjanak az üzleti életben, de családanyaként is.

Wittelsbach Erzsébet Amália Eugénia bajor hercegnő 1837. december 24-én született Münchenben. A családi körben Sissinek nevezett Erzsébet 1854. április 24-én Bécsben kötött házasságot I. Ferenc József osztrák császárral. 1867. június 8-án Ferenc József feleségeként magyar királynévá koronázták.

Forrás: MTI

 

Tisztelt olvasók!

Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Cultissimo facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/Cultissimomagazin - Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.cultissimo.hu