Mesék és bábok Szegeden

166

Négy saját bemutatót tervez jubileumi 2016-2017-es évadában a szegedi Kövér Béla Bábszínház – közölte Kövér László igazgató szeptember 7-én a Tisza-parti városban.

Az évadnyitó ülésen a színházi szakember elmondta: 1946 decemberében mutatta be pár lelkes középiskolás a János vitéz című bábdarabot. Ezt az előadást tekintik a szegedi bábszínház indulásának, így idén hetven esztendős az intézmény.
Az igazgató úgy fogalmazott, hogy a színház célja változatlan: színvonalas, értékes előadásokat nyújtani lehetőleg minél több nézőnek. A társulat munkája már jóval az évadnyitó előtt megkezdődött, augusztus 28-án mutatták be Szabó Attila Sötétben nem látok aludni című darabját. A következő premiert Vészits Andrea Pompejizetes eleven levelek című művének bemutatóját szeptember 25-én tartják, a Móra Ferenc Múzeum nagyszabású kiállításához kapcsolódva. Késő ősztől játsszák A madárijesztő című produkciót Adela Moldovan rendezésében, és februártól felújításként látható majd Diószegi Ágnes Rest mese című darabja – közölte Kövér László.

Az elmúlt néhány évben sok nézőt vonzottak a csecsemőszínházi előadások. A bábszínház kamaratermében ősszel a békéscsabai Napsugár bábszínház Pöttöm pöttyön pöttyös pötty című előadását láthatják a legkisebbek, tavasszal pedig Ábrahám Eszter A kíváncsi pillangó című művét mutatják be.

A továbbjátszások közöl az igazgató kiemelte a Szabadkai Gyermekszínházzal közös Fehérló fia című produkciót. A szabadtéri előadást több helyszínen is játszották Vajdaságban és Magyarországon, és a következő hetekben is műsorra tűzik.

12717542_950396805053787_6675744109018522727_n

A Thealter fesztivál keretében nyáron több felnőtteknek szóló bábelőadást is befogadott az intézmény, a Színház- és Filmművészeti Egyetem bábrendező szakos hallgatóinak darabjai közül több újra szerepel ősszel a műsoron a tervek szerint – mondta a direktor.

Kövér László szólt arról is, hogy nyáron befejeződött a nézőtéri székek cseréje, melyet az intézmény saját költségvetése terhére valósított meg néhány év alatt. Hozzátette: a színpad korszerűsítéséhez külső forrásra lenne szükségük.

Forrás: MTI

Tisztelt olvasók!

Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Cultissimo facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/Cultissimomagazin - Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.cultissimo.hu