Ingyenes nyáresti koncertsorozat

299

Családi programnak is kiváló a Klassz a pARTon fesztivál.

Idén nyáron is a vízpartra költözik a komolyzene július 15. és augusztus 6. között a Balaton- és a Duna-parti településeken, valamint Esztergomban és Budapesten, a Klassz a pARTon fesztivál helyszínein.

Az ingyenes programsorozat kiváló családi időtöltést kínál, mindenkinek lehetőséget biztosít a komolyzene hallgatására, ezáltal közcélt is megvalósít, a fiatal tehetségek pedig fellépési lehetőséget kapnak, emellett a fesztivál magas szintű kulturális szórakozást nyújt az idegenforgalmi centrumokban – ezzel indokolta Latorcai Csaba, a Miniszterelnökség kiemelt társadalmi ügyekért felelős helyettes államtitkára a tegnapi sajtótájékoztatón, hogy a Miniszterelnökség idén 50 millió forinttal támogatja a rendezvényt.

A Cimbora Alapítvány harmadik alkalommal rendezi meg a fesztivált, amelynek házigazdája Érdi Tamás zongoraművész (képünkön). Idén Kodály Zoltán szellemében válogatták a műsort, amelyben a tavaly elhunyt Kocsis Zoltánra is emlékeznek – mondta el É. Szabó Márta, a rendezvény producere, a Cimbora Alapítvány elnöke.

Az eseményen fellép mások mellett az Óbudai Danubia Zenekar, az Anima Musicae Kamarazenekar, a Keller Kvartett, Ránki Fülöp és Kocsis Krisztián zongoraművészek, Lajkó Félix hegedűművész, az Eckhardt Quartet, Szabadi Vilmos hegedűművész és Vigh Andrea hárfaművész. A kamarazene mellett nagyzenekari koncertekkel, opera­áriákkal, fúvósokkal és gyerekeknek szóló programokkal is várják a közönséget Balatonalmádiban, Vörösberényben, Balatonfüreden, Csopakon, Gyenesdiáson, Gyulakeszin, Keszthelyen, Paloznakon, Szigligeten, Budapesten és Esztergomban.

MTI

Tisztelt olvasók!

Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Cultissimo facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/Cultissimomagazin - Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.cultissimo.hu