Felújítják a római kori műemléket

530

Összesen 120 millió forinttal támogatja a kormány

a Nemesvámos-Balácapusztán feltárt római kori villagazdaság védőépületeinek állagvédelmét és felújítását. A munkálatok révén biztosítható a műemléki és régészeti védelem alatt álló kulturális örökség fennmaradása, valamint a romemlék méltó bemutatása.

A Magyar Nemzeti Múzeum tagintézményeként működő Nemesvámos-Balácapusztán feltárt, római kori villagazdaság egyedülállóan sok eredeti részlettel rendelkezik. A Balaton közelsége miatt fontos turisztikai célpontnak minősülő régészeti bemutatóhely kiállítóterei 2012-ben megújultak, a biztonsági rendszer korszerűsítésére is sor került.

bal04

Az 1980-as években a villa főépületére húzott védőtető 2016 júliusában a jelentős esőzés és nagy erejű szél miatt megrongálódott, ezért szükségessé vált a tető és az alatta húzódó, freskóval díszített falak helyreállítása és állagvédelme.

Fotó: vmmuzeum.hu

www.kultura.hu

Tisztelt olvasók!

Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Cultissimo facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/Cultissimomagazin - Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.cultissimo.hu