Emlékfalat avattak

275

„A művészvilág fontos hagyománya egymás sikereinek megünneplése”

– jegyezte meg Dr. Hoppál Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára, aki a Pécsi Nemzeti Színházban felavatta azt az emlékfalat, amely az intézmény kiemelkedő, állami díjjal is elismert művészeinek a nevét őrzi.
Az eseményen Hoppál Péter elmondta: a művészvilág fontos hagyománya egymás sikereinek megünneplése. Ám az ünnep elmúltával inkább csak a lexikonok és a színháztörténészek tartják számon azokat, akik a szakmaiságnak állami díjjal is elismert, magas fokát képviselik.

A Pécsi Nemzeti Színházban mostantól emlékfal őrzi az intézmény azon zenészeinek, táncosaiknak és prózai színészeinek a nevét, akik 1954 óta napjainkig érdemes vagy kiváló művészi elismerésben, Liszt-, Erkel-, Harangozó-, Jászai-, illetve Kossuth-díjban részesültek.

Az államtitkár hozzátette: a színházművészet napjainkban örvendetes módon fellendülőben van, hiszen a színházak nézőszáma tavaly országosan meghaladta a 6,7 milliót, ami a 2008-as adatokhoz képest másfélszeres növekedést jelent.

MTI

Tisztelt olvasók!

Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Cultissimo facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/Cultissimomagazin - Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.cultissimo.hu