Budapesten a világhírű művészpáros

262

Ma nyílik és július 8-tól látogatható a Ludwig Múzeumban a világhírű művészpáros, Gilbert & George Bűnbak képek Budapestnek című kiállítása. 

2017070757

George Passmore és Gilbert Proesch, művésznevükön Gilbert és George Bűnbak képek Budapestnek című kiállításuk sajtóbemutatóján a Ludwig Múzeumban 2017. július 7-én.

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Az ötven éve együtt dolgozó művészpáros fő témája a modern városi létezés. Gilbert & George műveinek középpontjában a művészek állnak mint „élő szobrok”.A tabuk és művészeti konvenciók határait feszegetve az aktuális társadalmi jelenségekről kommunikálnak műveikben.Életüket és művészetüket nem választják el egymástól:provokatív és sokkoló műveikre a nézőkkel történő intenzív kommunikáció jellemző.

Budapesti tárlatuk különlegessége, hogy projekt több múzeumi bemutatását követően a kiállítás kifejezetten a Ludwig Múzeum tereire szabott látvánnyal várja a látogatókat.

2017070761

A Bűnbak képek Budapestnek című kiállítás szeptember 24-ig látható.

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A kivétel nélkül 2013-ban született Bűnbak képek a modern nyugati világot tárják elénk Gilbert & George szociológiai környezetén keresztül, feltérképezve a lakói együttélése és interakciói által keltett feszültségeket. A képeket különböző faji és társadalmi háttérrel rendelkező fiatalok népesítik be: elkendőzött muszlim nők, és persze Gilbert & George, olykor maguk is maszk mögé bújva, máskor bombaszerű nitrós palackokba bugyolálva, különféle álruhákban, időnként darabokra szaggatottan.Egyedi és közvetlen módon nyúlnak olyan témákhoz, mint a halál, a remény, az élet, a félelem, a szex, a pénz, a faj és a vallás.

2017070762

Gilbert & George műveikkel nem félnek provokálni.

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A kiállításhoz egy katalógus is kapcsolódik, amelyben Michael Bracewell regényíró és kritikus átfogó esszéje olvasható. A tárlatot szeptember 24-ig lehet megtekinteni a Ludwig Múzeumban.

Forrás: origo.hu

Tisztelt olvasók!

Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Cultissimo facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/Cultissimomagazin - Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.cultissimo.hu