A Kékvándor

424

Burger Barna fotóművész a természet csodáit ábrázoló munkáiból nyílt kiállítás augusztus 2-án a Budapest Projekt Galériában.

A Kékvándor című tárlat nevét az Országos Kéktúra nyomán kapta, ugyanis annak vonalán készültek a fotók. A 30 tájképet és életképet bemutató kiállítás augusztus 24-ig tekinthető meg, és a Főváros, valamint az Eximbank együttműködésével valósult meg.

A tárlatot Szalay-Bobrovniczky Alexandra humán főpolgármester-helyettes nyitotta meg, aki így fogalmazott: „a természetjárás nemcsak fizikai út, hanem belső utazás is, amely során jobban megismerhetjük önmagunkat”. Mint felidézte a művész egyik korábbi nyilatkozatát: az Országos Kéktúrán tett út ösztönözte arra, hogy a belvárosi „betondzsungelt” hátrahagyja, és visszaköltözzön a természet közelségébe. A főpolgármester-helyettes szerint fővárosi, vidéki és külföldi szemmel egyaránt izgalmas lehet elmerülni a kiállított művekben.

Urbán Zoltán, az Eximbank vezérigazgatója arról beszélt, hogy Burger Barna különleges objektívén keresztül juttatta el számunkra az elindulás, az út és a megérkezés látványát.

A 2014-ben kiadott A Kékvándor című fotóalbumból történő válogatásban a Mai Manó Ház kurátorai voltak a művész segítségére, akik 30 tájképet és életképet állítottak össze a tárlatra. Az augusztus 24-ig látogatható kiállítás a Főváros és az Eximbank együttműködésével valósult meg.

Végh Nóra – www.kultura.hu

Fotó: Mai Manó Ház

Tisztelt olvasók!

Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Cultissimo facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/Cultissimomagazin - Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.cultissimo.hu