Athenaeum Kiadó könyvklubja – Kinizsi özvegyétől, Horthy testőréig

665

Bánó Attila előző két kötetében 55, majd 33 meghökkentő esetet mutatott be nekünk a magyar történelemből. Meglepő és tanulságos, olykor szívbemarkoló, de mindig érdekes történetekkel gazdagítva történelemtudásunkat.

Mostani könyve méltó folytatása az előző kettőnek. A Kinizsi özvegyétől, Horthy testőréig című kötet egy nagyon izgalmas történelmi utazásra csábítja az olvasót.

Érdemes a témák között elkalandozni, hiszen számos olyan történet kerül napvilágra Bánó nagyszerű könyvében, amelyről bizton állíthatjuk, hogy kimaradtak a történelem oktatás fősodrából.

A teljesség igénye nélkül álljon itt néhány cím a kötet tartalomjegyzékéből:

–              Dózsa György és a Marxista történelemtudomány

–              Segesvár nagy „túlélője” Petőfi Sándor

–              Párbajhősök a huszadik század elején

–              Erdélyország fejedelmének különös házassága

–              A nándorfehérvári hős származásának titkai

Csak néhány fejezetcímet mutattam be, de úgy gondolom felkeltettem az érdeklődést, hiszen ki ne szeretne olyan információkhoz, ha úgy tetszik „titkokhoz” hozzájutni, amelyeket eddig fátyol takart.

A könyv kiadói fülszövege:

Bánó Attila legújabb kötetében sem vállalkozik kevesebbre, mint amire az 55, illetve az Újabb 33 meghökkentő eset a magyar történelemből című könyveiben törekedett. Egy-egy érdekes és izgalmas történettel szeretne bepillantást nyújtani a letűnt idők emberének életébe, s felkelteni az érdeklődést múltunk iránt.

Olvashatunk többek között a gyilkossággal vádolt Wesselényi Ferenc sorsáról, egy magyar jogtudós méltatlan haláláról, Kinizsi Pál özvegyének dicstelen tetteiről, a birtokhalmozó Bakócz Tamásról, az érsekújvári kémkedő kereskedőről és a magyar történelem számtalan érdekes figurájáról, botrányáról, kalandos történetéről.

Bánó Attila legendákról ír, legendákat mutat be, de soha egyetlen pillanatra sem, egyetlen mondat erejéig sem tér el a történelmi tényektől. ezért lesz hiteles és ezért volt hiteles előző két kötete is.

Történelmi bulvár, mondják rá sokan. De ez a megállapítás nem állja meg a helyét, hiszen végig pontos és hiteles.

Történelmünk híres alakjait olyan oldalukról mutatja be nekünk , olvasóknak, amelyeket eddig nem ismertünk, nem ismerhettünk..

Szórakozva tanít, illetve tanítva szórakoztat.

Ezért abban bizonyos vagyok, hogy Bánó Attila könyve sok fiatallal szeretteti majd meg a történelmet, és ez talán a legfontosabb szempont.

A szerző:

Bánó Attila (tapolylucskai és kükemezei) (Deggendorf, 1945. május 4.) író, újságíró, szerkesztő, grafikus. Az Athenaeumnál az utóbbi években megjelent kötetei a magyar régmúlt iránti érdeklődéséről, elkötelezettségéről tettek tanúbizonyságot, az olvasók pedig megkülönböztetett érdeklődéssel fogadták műveit.

 

 Cs. B. – FLAG Kult.

A könyv megrendelhető az alábbi címen:

http://www.lira.hu/hu/jcbs/139431221

Bánó Attila: Kinizsi özvegyétől, Horthy testőréig

Megjelenés ideje: 2014
ISBN: 9789632933948
192 oldal
Méret: 165 x 235

Tisztelt olvasók!

Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Cultissimo facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/Cultissimomagazin - Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.cultissimo.hu