×

Hibaüzenet

Warning: file_get_contents(https://hu.wikipedia.org/wiki/április_ 8.): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 400 Bad Request cultissimo_daily_events_callback() függvényben (/var/www/clients/client1/web2/web/sites/all/modules/custom/cultissimo_daily_events/cultissimo_daily_events.module 52 sor).

Gasztrobloggerekkel - Adventtől, Karácsonyig VIII. Üdítő szeletes sakktorta

2009 november 29.

Ideje elkezdeni a készülődést, legalábbis gondolatban... Aki biztosra akar menni, és nem kísérletezik a karácsonyi vacsorával, próbálkozzon Magyarország legjobb Gasztrobloggereinek ünnepi receptjeivel! Naponta jelentkező sorozatunkból nagyszerű ünnepi menüsor készíthető el.

Úgy kezdődött ez a torta, hogy a kis-nagyfiam állandóan azt a bizonyos üdítős szeletet kéri. Minden egyes alkalomra. Én meg már unom. Volt már, hogy piskótatekercs volt az alja, volt már,hogy sárga volt a piskóta,a teteje pedig málnaszörpös,hogy változatosabb legyen. A sakktáblatortát egy könyvben láttam meg és nagyon megtetszett, gondoltam talán jó lesz az alap krémhez. Karácsonyra készítettem el. Két kerek kakaós piskótát sütöttem hozzá./Egy 3 és egy 4 tojásost./

A 3 tojásos volt az alapja, a 4 tojásosból 2 cm széles egyre kisebbedő karikákat vágtam. A 3 tojásos piskótát megkentem egy kis baracklekvárral. Ráraktam a legnagyobb átmérőjű karikát,a középsőt és a legkisebbet. Az üres részeket kitöltöttem krémmel. Azután a krémes részre raktam a maradék kettő karikát. Az így létrejött üres részeket kitöltöttem a maradék krémmel.
 
 
A krém a következő volt:
 
50 dkg túró
20 dkg Rama margarin,
15-20 dkg porcukor,
1-2 citrom reszelt héja,
1 vaníliás cukor
Amikor kész lett, beraktam a hűtőbe hűlni-dermedni.
Közben elkészítettem a tetejét, összefőztem a következőket,folyamatosan keverve:
2 főzős vanília puding
7 dl Mirinda vagy Fanta
6-7 kanál cukor
 
Amikor összeforrt, levettem a tűzről és hűlni hagytam kb.fél órát.
Mikor dermedni kezdett rákentem a krém tetejére.
Visszaraktam a hűtóbe.1-2 óra múlva fogyasztható is volt.
 
Bonyolultabb volt leírni, mint elkészíteni!
 
Jó étvágyat hozzá!
 
 
Feltöltő: Flag
Még nincs értékelve