Sorozatmustra XXV.

245

A sorozatokról, általánosságban. Megosztunk veletek pár infót, hiszen lassan itt az évad vége, és ha akarjátok tudni, hogy a következő évadra mely sorozatok térnek vissza, akkor olvassatok tovább, valamit jön még a 24, illetve a Castle is. Érdemes tovább kattintatni:

Sorozatok jövője

Hasonló címmel írtam már korábban egy bejegyzést, illetve folyamatosan frissítettem, de mostanra már kicsit elvesztem a rengetegben. A jobb tájékozódás érdekében inkább erre a bejegyzésre koncentráljunk. Főleg azért is, mert megindult a visszaszámlálás, és már csak két hónap van hátra az éves, és minden évben megrendezésre kerülő „upfronts” időszakig. Már biztos jól tudjátok, hogy ez az rendezvény-sorozat, amin a nagyobb csatornák (és a kisebbek is, csak nem ennyire sűrítve) bejelentik, hogy melyik sorozatot rendelik be a következő évadra, illetve az esetek jelentős részében az is eldől, hogy a már futó sorozatokból melyiknek lesz folytatása.
 
Ez az időszak mindenképpen izgalmasnak ígérkezik idén is, hiszen rengeteg új sorozat készül, nagyon sok ismert színész/nő került be a mezőnybe, így izgulhatunk egy kicsit, hogy kinek lesz új sorozata, ki lesz jövőre is képernyőn. A régiek közül pedig még mindig aggódhatunk a Chuck, V, Flashforward, One Tree Hill, Life Unexpected, Castle, Melrose Place – és még sorolhatnám sorsáért. Lesz még tehát történés a következő időszakban, éppen ezért már most írjunk fel négy dátumot. A nagyobb csatornáknál ekkor lesz, az előbb említett „upfronts”:
 
Május 17 – NBC
 
Május 17 – FOX
 
Május 18 – ABC
 
Május 19 – CBS
 
Május 20 – The CW
 
Pörgős négy napra számíthatunk tehát. De igazatok van, nem kell még ennyire előre sietni. Nézzük meg a jelenlegi helyzetet, és emésszük kicsit, hogy miket kaszáltak már el, illetve mik azok, amik már biztos, hogy visszatérnek. Erre a célra készült egy hatalmas kép, ide kellene kattintani, ezen rajta lesz a legtöbb sorozat, és a színek segítenek abban, hogy milyen státuszban vannak jelenleg.
 
(Magyarázat a képhez, de gondolom egyértelmű: a sárga jelöli a veszélyben lévő sorozatokat, a világosabb zöld a „valószínű berendelik” kategória, míg a sötétebb zöld jelöli azokat az új sorozatokat, amik teljes első évadot kaptak. Ez persze még semmit sem jelent a jövőre nézve, mármint az utóbbi kiemelés. A kép egyébként egy – két hete készült, így a FlashForward heti visszatérése még nincs felvezetve a számokban, illetve azóta már a Smallville-t is berendelték a 10. évadra, tehát kékre vált majd a szín.)
 
Ennyi volt: 24 – Köszönjük Jack Bauer
 
Míg pénteken sokan a hétvégére, a nyugalomra a pihenésre készülnek, mások tanulnak és mennek majd szombaton vizsgázni, addig van az a nagyon elit réteg, akik oda jutnak, hogy egy átlagos pénteken, egy teljesen jelentéktelen időpontban kicsiripelik a világnak, hogy Jack Bauer utolsó nagyon szar napját éli éppen. Nem lesz tehát 9. évad. A nyolcadikkal örökre elköszönünk a sorozattól, a karaktertől(?) is.
 
 
Aki követi az eseményeket, az már az évad elején hallhatott ilyen jellegű infókat. Akkor még pletyka szinten igaz. Illetve arról is volt szó, hogy Jack Bauer nélkül megy tovább a sorozat. Nos ezek a találgatások nem jöttek be. Mint ahogy az NBC azon szándéka sem, hogy átvegye a sorozatot. A kasza fő oka, hogy túl drága lett a sorozat ezek mellett a nézettségi adatok mellett (8 és 9 millió között mozgott mostanában, illetve 18-49-ben 2,7-es ratinget hozott). A nyolcadik évad minőségéről nem mondanék inkább sok mindent, maradjunk annyiban, hogy az utolsó három részre még nem sikerült rávennem magam. Pedig jó lenne élőben befejezni a sorozatot, már csak azért is, mert mi van akkor, ha fontos karakter hal meg? A hír egyébként a csapatot akkor érte, amikor éppen a finálét forgatták, szóval nagy változások nem lesznek. Meg szerintem ők is így készültek, lehetett ezt sejteni, ugye?
 
Jack Bauer, robbanás, szemüveg – badass:

 
Castle: Jöhet a harmadik évad
 
Ez azért mennyire visszafogott cím már? Pedig legszívesebben az összes felhasználható betűvel jelezném, hogy mennyire örülök én most. Nem mondom, hogy a legnagyobb kedvencem, de ott van a legjobbak között, és megérdemelten kapta meg a harmadik évados berendelést. Hétfő esténként bizonyított, éles helyzetben is képes 2,4 körüli ratinget hozni, 8 – 9 millió közötti össznézettséggel. Az elmúlt hetekben meg az is kiderült, hogy ha nagyon jó felvezetést kap, akkor most már tud élni vele. Rekordokat döntögetett ezen a héten is. Talán így egyáltalán nem meglepő a hír, hogy bizony jöhet a következő évad, ami 22 részesre van tervezve. Tehát már szeptember végén nézhetjük Richard Castle legújabb meséit.
 
 
Nem kezdek el ódákat zengeni a sorozatról. Főleg mert nem egy  első osztályú nyomozós sorozat, viszont a két főszereplő miatt mindenképpen kötelező nézni. Nathan Fillion és Stana Katic közti kémia tehát sokak tetszését elnyerte. És most, hogy ez a jó hír megíródott, ideje elővenni a legújabb Castle részt, ami befejezi az előzőben elkezdett sztorit. És amiről a napokban majd biztos lesz egy hosszabb bejegyzés is.
 
 
True Blood – Jön a harmadik évad
 
Június 13-án visszatér a sorozat a harmadik évaddal, az HBO meg természetesen elkezdte reklámozni, nézzétek csak:
 
 
 
 
Főcímek a 60-as és 80-as évekből
 
Csak egy kis érdekesség, de két kedvenc sorozatunk mostanában kapott egy új illetve egy rajongói főcímet is, ezt nézhetitek meg most. Először a Fringe, amit a második évad, 16. részében lehetett látni. Utána pedig jön egy rajongói Lost előzetes is:

 

 

teddike
(teddike.freeblog.hu)

Szerző a Flag Polgári Műhely tagja

Tisztelt olvasók!

Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Cultissimo facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/Cultissimomagazin - Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.cultissimo.hu