Sorozat mustra XXX. – Private Practice – Vége a harmadiknak

565

A Grace klinikából elköltözött dr. Addison már a harmadik évadot zárta, aminek mi csak örülhetünk, már csak azért is, mert az évad vége nagyon jól sikerült. Olvassátok el a véleményünket, igaz kicsit spoileres, de ha láttátok már az évadot, akkor haladjatok tovább.

Egy fecske nem csinál nyarat – szokták mondani – akárhogy is vesszük, ezen a héten már beindult a finálé dömping. Nem egy sorozat zárul le, akár végleg, és a jövőről akkor ne is beszéljünk. Az ABC szokásos két órás Grey’s Anatomy fináléja miatt is, először a Private Practice köszönt el tőlünk. A minőség nem sokat változott, nem szeretném szidni a sorozatot, de dicsérni sem nagyon tudnám az évadot. Folyamatos minőséget hoz, állandó nézettség mellett, ami a mai „világban” dicséretes. Immáron harmadik éve a Grey’s után kerül adásba, és cseppet sem veszített korábbi fényéből. Mondom ezt annak ellenére, hogy a szokásosnál sokkal több dráma jutott erre az évadra, mint eddig megszokhattuk. A napfényes, olykor vicces esetekkel tarkított sorozat most kicsit elővette a drámai oldalát. És szerencsére nem bukott bele.

 
 
Az évad során több szál is futott a háttérben, főleg a főszereplők életét érintőek, a betegek kevesebb szerepet kaptak. Amivel nem is nagyon lenne bajom, hiszen sosem azért néztem a sorozatot, hogy valami érdekfeszítő esetet mutassanak be. Egyébként pont ennek lett áldozata több karakter is. Kifutottak, szürkék lettek, változtatni kellett, és szerencsére ezt jó irányba tették meg az írók/készítők. Igazából egy karakter maradt a végére, akinek a hiánya a legkevésbé fájna, és tőle, még ha nagyon drámaian, de búcsút is vettünk. Ezt azért árulom el így jó előre, mert aki követte a sorozatot és a harmadik évadot illetve a köztes infókat, nagyon jól tudta, hogy a végén valami nagy fog történni. Hogy mi volt ez? A kép alatt spoileresen megtudjátok.
 
 
Az évad mint mondtam arról szólt főleg, hogy a szereplők mennyire találják meg helyüket az életben. Ki hol de főleg ki mellett fogja leélni az életét, vagy legalább pár részt. Így fordulhatott az elő, hogy a nagyon komoly helyzettel induló harmadik évadnak csak sikerült választ adnia pár kérdésre. Violet tragikus szülése után sok minden történt a csapatban. Pete és Naomi egy másik rendelőbe került. Ráadásul Naomi szerelmes lett a főnökébe, majd egy munkatársába. Pete végig kitartott amellett, hogy Violet-be szerelmes, de közbe összekeveredett Addison-nal. Aki Sam-be lett szerelmes, de barátnője miatt, aki egyébként is megszakította vele a kapcsolatot, nem ment bele semmibe. Ehhez a bandához csatlakozott Cooper is, aki csak nagyon hosszas szenvedés után jött rá, hogy még mindig Charlotte élete nagy szerelme.
 
Itt pedig kanyarodjunk is át a fináléra, ami a tragikus esetek mellett, több kérdésre is választ adott, mint írtam korábban. A fő problémát Sam és Naomi lánya okozta. Aki éppen szülni készült és Dell vitte a kórházba. Ám közben baleset érte őket, ami miatt mindketten megsérültek. Maya nagyon komoly helyzetbe került, vagy a gyerekét vagy az életét veszítette volna el. De a nagyon komoly orvos-csapatunknak köszönhetően, ami kiegészült időközben Mc Dreamy húgával, sikerült megoldani a problémákat. Időközben pedig, Dell lett egyik pillanatról a másikra beteg. A beleset során belső vérzése lett, amit nem vettek észre elsőre, egy nagyon komoly műtét állt előtte, amit sajnos nem sikerült túlélnie. A karakter egyébként nagyon sokat fejlődött a három év alatt. Főszereplő volt az első pillanatoktól kezdve, így halála sokakat megrázhatott. Ugyanakkor érthető lépés volt ez, hiszen nem tudtak már mit kezdeni vele. Nehéz volt a többiek mellett bármilyen sztorit is írni neki. Utolsó jelenete, lányával sokáig emlékezetes marad.
 
 
A kórházban nem csak a fizikai, hanem a lelki problémák is megoldásra kerültek. Pete és Violet ismét közel kerültek egymáshoz, Addison támogatásával. Maya túlélte a műtétet, Cooper megkérte Charlotte kezét. A végére pedig a szerelmeseket is sikerült összehozni, így Addison és Sam is boldogan élhetnek, amíg meg nem halnak, amíg nem kezdődik el a negyedik évad.
 
Pontok tekintetében, a fináléra én mindenképpen egy magasabbat adnék, 7/10. Feszült, drámai volt végig. Lehetett izgulni kicsit, ami jót tett ennek a 42 percnek. Az évad már kevésbé erős, 6/10. De mint mondtam, ha nem is mindig jót vagy a legjobbat, de legalább állandó színvonalat hoz hétről hétre.

teddike
(teddike.freeblog.hu)

Szerző a Flag Polgári Műhely tagja

 

Tisztelt olvasók!

Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Cultissimo facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/Cultissimomagazin - Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.cultissimo.hu