New Yorkban vetítik Enyedi Ildikó filmjét

306

A vetítést követően a rendező válaszol a nézők kérdéseire.

Exkluzív vetítésen tekinthetik meg az amerikai filmakadémia tagjai Enyedi Ildikó Testről és lélekről című Oscar-esélyes filmjét február 25-én New Yorkban, a New York-i Balassi Intézet Magyar Kulturális Központ és a Netflix szervezésében. A filmbemutatón az Oscar-díjról döntő filmakadémia New York-i tagjai mellett számos újságíró és New York filmes elitje is részt vesz. A vetítést követően a rendező válaszol a nézők kérdéseire, a beszélgetést Eric Kohn, az Indiewire filmkritikusa vezeti.

 

Johann Sebastian Bach zongoraversenyét tűzi műsorra a Pannon Filharmonikusok zenekar (PFZ) március 8-án a pécsi Kodály Központban: a művet csembaló helyett zongorán – Palojtay János előadásában – hallgathatja meg a közönség. A PFZ A mentor című koncertjével csatlakozik a barokk zeneszerző születésének 333. évfordulója alkalmából rendezett világszintű márciusi ünnepléssorozathoz. A hangverseny egyúttal a zenekar Kocsis Zoltánra emlékező sorozatának második állomása, a muzsikusokat Vajda Gergely vezényli, az estet Kurtág György Stele című műve nyitja. A hangversenysorozatot a Kodály Program keretében az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatja.

 
2018.02.24

Munkácsy Mihály (1844–1900) festőművész műveiből nyílhat időszaki tárlat a Múzeumok Éjszakáján a nyíregyházi Jósa András Múzeumban. A tervek szerint június 23-án Munkácsy – Magyarországon csak eddig korlátozottan kiállított – munkáiból 46 festményt és egy grafikát tekinthet meg a közönség – olvasható a nyírségi megyeszékhely közgyűlése által február 22-én elfogadott, az idei kulturális nagyrendezvényekről szóló határozatban. A különleges tárlat a fennállásának 150. évfordulóját ünneplő közgyűjtemény három illusztris kiállítótermében kapna helyet, ahol Munkácsy Mihály életútjával is megismerkedhetnek a látogatók. A kiállítást folyamatos attrakciókkal tennék a közönség számára érdekesebbé, a múzeum dísztermében pedig egy 19. századi szalont mutatnának be.

 
2018.02.23

Szabó Magda Kossuth-díjas magyar író és Elsa Morante olasz író munkásságát elevenítik fel március 1-jén Rómában, az Altieri Palotában a Különös párok (Stranecoppie) című irodalmi rendezvénysorozat keretében. A kerekasztal-beszélgetésén Antonella Cilento neves olasz írónő, Francesco Costa író és forgatókönyvíró, valamint Giuseppe Merlino újságíró elevenítik fel Elsa Morante és Szabó Magda munkásságát, valamint párhuzamot vonnak a két neves írónő művei között. Az esemény a Lalineascritta, a Római Magyar Akadémia, valamint a Petőfi Irodalmi Múzeum és a Publishing Hungary Program támogatásával valósul meg.

www.kultura.hu

Tisztelt olvasók!

Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Cultissimo facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/Cultissimomagazin - Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.cultissimo.hu