Remek Ben Hur remake

430

Természetesen egy akkora klasszikust, mint a Ben Hur nem lehet úgy leforgatni, hogy mindenkinek tetsszen.

A filmre jegyet váltó mozirajongókat óva inteném attól, hogy végeláthatatlanul hasonlítgassák a most bemutatásra került változatot az 1959-es eredetihez.

Próbálják meg úgy megnézni Timur Bekmambetov filmjét, hogy félreteszik az előítéletünket, nem lesz könnyű, de a saját érdekükben meg kell tenniük.

Ha ez sikerül, akkor remekül fognak szórakozni. Mert a film meglepően jól sikerült.

Viszonylag névtelen színészek, akik eddig jobbára sorozatokban vitézkedtek egytől egyig éltek hatalmas lehetőséggel és nagyszerűen hozták a szerepüket.

A produkció egyetlen komoly múlttal rendelkező színésze Morgan Freeman. Az Oscar díjas színész a tőle megszokott visszafogott, elegáns színészi játékot mutatja be. Szinte rá volt írva Sheik Ilderim szerepe, szinte lubickol a karakterben.

A történetben pedig minden benne van, ami egy kasszasikerhez kell.

Testvérharc, szerelem, kaland, akció és természetesen egy látványos kocsiverseny…

A mai fiatalok egészen biztos vagyok benne, hogy nem látták az 1959-es eredeti, 11 (!!) Oscar díjat besöpört változatot, de úgy gondolom, hogy ha megnézik a most mozikba került újraforgatott változatot kíváncsiak lesznek a NAGY elődre is.

És, ha ez így lesz, akkor már megérte leforgatni újra a filmtörténet egyik legnagyobb alkotását.

Cultissimo – MOZI

Tisztelt olvasók!

Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Cultissimo facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/Cultissimomagazin - Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.cultissimo.hu