Hét filmje: Képlet

611

1959-ben egy új általános iskola avatóünnepségén megkérik a diákokat, hogy rajzolják meg: szerintük milyen lesz a jövő? A képeket bezárják egy időkapszulába, és elraktározzák 50 évre.

KépletKéplet
Knowing

amerikai – angol
misztikus – akció – dráma

Hossza: 121 perc
Gyártás éve: 2009

Rendező: Alex Proyas

Főszereplők:

Nicolas Cage (John Koestler)

 

Egy titokzatos kislány rajz helyett véletlenszerűnek tűnő számokkal írja tele a papírját. Azt állítja, láthatatlan emberek suttogták a fülébe a számokat. Félévszázaddal később szintén diákok kapják a feladatot, hogy vizsgálják meg az ötven évvel ezelőtti gyermekrajzokat, a kislány rejtélyes üzenete pedig Caleb Koestlerhez kerül. Caleb apja, az asztrofizikus John Koestler fantasztikus és egyben félelmetes felfedezést tesz: a kislány által leírt számok dátumok. Az utóbbi ötven év minden egyes katasztrófájának időpontjai. Ahogy John tovább kutakodik, rájön, hogy további három, még meg nem történt szerencsétlenség szerepel a dokumentumon, melyek közül az utolsó világméretű csapás lesz. John megpróbálja értesíteni a hatóságokat, ám süket fülekre talál, ráadásul egyre erősebb a gyanúja, hogy valamiképpen fia, Caleb is összeköthető ezekkel az eseményekkel. Az üzenetet író egykori kislány felnőtt lányának segítségével John elkeseredett küzdelmet kénytelen vívni az egyre csak fogyó idő ellen, hogy az emberiség elkerülje a közeledő katasztrófát.

Szereplők: Chandler Canterbury (Caleb Koestler), Rose Byrne (Diana Wayland), D.G. Maloney (The Stranger), Lara Robinson (Lucinda Embry / Abby Wayland), Nadia Townsend (Grace Koestler), Alan Hopgood (Rev. Koestler), Adrienne Pickering (Allison), Ben Mendelsohn (Phil Beckman), Joshua Long (Younger Caleb), További szereplők…

Munkatársak: Forgatókönyvíró: Ryne Douglas Pearson, Forgatókönyvíró: Juliet Snowden, Forgatókönyvíró: Stiles White, Producer: Todd Black, Producer: Jason Blumenthal, Producer: Alex Proyas, Producer: Steve Tisch, Zene: Marco Beltrami, Operatőr: Simon Duggan, Vágó: Richard Learoyd, További munkatársak…

Premier: 2009. június 11.  (Magyarország)

 

További bemutatók a héten:

Boszorkánykör
magyar

Vakság
brazil – japán – kanadai
misztikus – dráma

René – Egy élet a rácsok mögött
cseh
dokumentumfilm

Másnaposok
amerikai
vígjáték

 

Tisztelt olvasók!

Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Cultissimo facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/Cultissimomagazin - Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.cultissimo.hu