Ez történt Hoolywoodban… I.

311

Hírcsokor a mozi szerelmeseinek. Kiderül, hogy négyen haltak meg Sydneyben, mert látni akarták Russel Crowe házát és arról is szó lesz, hogy Di Caprio vagy Depp játsza majd Sinatrát egy készülő filmben. Ez történt Hollywoodban...

 

 

Meghaltak, mert látni akarták Russell Crowe házát
 
Négy ember meghalt Sydney közelében hétfő éjszaka, amikor kilenc méteres hajójuk komppal ütközött. A tragédiának az volt az oka, hogy a hajó letért a kijelölt útvonalról, mert meg akarták nézni Russell Crowe parton álló házát. A hatóságok vizsgálják, hogy a jármű ki volt-e világítva, illetve hogy a komp az előírt sebességgel haladt-e.
Russell Crowe-t legközelebb A dolgok állása című izgalmas thrillerben láthatjuk, amelyet a kritikusok már most az év egyik legjobb filmjének kiáltottak ki. A dolgok állása főhőse egy oknyomozó riporter, őt játssza Crowe. Amikor barátja, a szépreményű politikus – Ben Aflleck alakítja – gyilkossági ügybe keveredik, megpróbál segíteni neki. Ahogy kibogozza a szálakat, a legfelsőbb köröket érintő összeesküvésre bukkan.
(State of Play – hazai bemutató: 2009. május 28.)
 
 
 
Tarantino Arany Pálmát szeretne?
 
Visszatért nagy győzelme helyszínére Quentin Tarantino: épp 15 éve nyert Arany Pálmát a cannes-i fesztiválon a Ponyvaregénnyel. A rendező nagyon izgatott, valósággal nyüzsög, egyik interjút adja a másik után. Ez nem is csoda, hiszen új filmje, a Becstelen brigantyk szerepel a versenyben – egyetlen amerikai produkcióként. – Ez a mozik olimpiája, ezért minden rendező álma, hogy Cannes-ban mutassák be a filmjét – lelkendezett Tarantino az újságíróknak. – Még senki nem látta a filmedet, és a világ összes fontos kritikusa itt fog hajba kapni rajta. Ennél felemelőbb érzés nem létezik!
A rendező tíz éven át készült a Becstelen brigantykra, akárcsak annak idején a Ponyvaregényre. Az új produkció 167 percesre sikeredett, és emiatt az elmúlt hónapokban attól lehetett tartani, hogy a rendező nem készül el a vágással a cannes-i bemutató idejére. Tarantino azonban magabiztos volt, sokak szerint azért, mert díjat remél a brigantykért, talán még az Arany Pálma is megfordult a fejében.
A Becstelen brigantyk hősei amerikai kommandósok, akik a második világháború idején németekre vadásznak a megszállt Franciaországban.
(Inglourious Basterds – hazai bemutató: 2009. augusztus 20.)


Spielberggel lövöldöz a Transformers-filmek sztárja

Nem iszik, nem drogozik és terápiába sem jár Shia LaBeouf, a Transformers-filmek sztárja, mert nem szorul ilyesmire: lövöldözéssel ereszti ki a fáradt gőzt. Ezt a jó szokását StevenSpielbergnek köszönheti, ő szagoltatott először puskaport az ifjú színésszel. – Stevennek olyan érzéke van a célzáshoz, hogy ha nem ő lenne a világ egyik legnagyobb rendezője, hát biztos a legjobb mesterlövésze lenne – meséli Shia. – Amikor úgy érzem, kezdek kiborulni, felhívom őt, van-e kedve betárazni. Agyaggalambra is lövünk meg céltáblára is, és utána úgy érzem magam, mintha kicseréltek volna.
Spielberg egyébként a Transformers-filmek, így a Transformers: A bukottak bosszúja producere is. (Transformers: Revenge of the Fallen – hazai bemutató: 2009. június 24.)
 
 
 
DiCaprio vagy Depp lesz Sinatra?
 
Még nem döntötte el Martin Scorsese rendező, kit választ a Frank Sinatráról szóló filmje főszerepére. A legesélyesebbnek egyik kedvenc színésze, Leonardo DiCaprio tűnik, de erős versenyző Johnny Depp is. Sinatra élettörténetét már régóta el akarták mesélni Hollywoodban, de hiányzott a jó forgatókönyv, és korábban sem sikerült kitalálni, ki alakítsa a legendás énekest. A maffiafilmjeiről is ismert Scorsese mint rendező kiváló választás a feladatra, hiszen köztudott, hogy Sinatra jó kapcsolatokat ápolt a szervezett alvilággal.
Hamarosan ismét olyan film kerül a mozikba, ahol DiCaprio a főszereplő, Scorsese pedig a rendező. A Viharszigetben Leo rendőrbírót alakít, aki egy szökött gyilkost üldöz a címben megnevezett szigeten. (Shutter Island – hazai bemutató: 2009. október)
 

 A brigantyk a Ku Klux Klan ellen?

Quentin Tarantino megint kavarja! Az még hagyján, hogy állítása szerint már félig készen van a Becstelen brigantyk előzményeit taglaló film forgatókönyve, azzal is fenyegetőzik, hogy készen áll a folytatásokra. Annyit elárult a félig kész forgatókönyvről, hogy cselekményének egyik szála afro-amerikai katonákról szól, akik valahol Franciaországban az ellenséges vonalak mögött rekedtek a második világháború idején. A Brigantyk folytatása viszont az ötvenes években játszódna az amerikai Délen, és az egykori nácivadászok már a Ku Klux Klan tagjait üldöznék.
Mindez persze csak akkor kerül vászonra, ha a Becstelen brigantyk nagy siker lesz. Erre van is esély: a film világpremierje a cannes-i fesztiválon lesz, ahol nagyon szeretik Tarantinót. (Inglourious Basterds – hazai bemutató: 2009. augusztus 20.)
 
 
Russell Crowe a lakókocsijában gyúr
 
Több mint tíz kilót fogyott új szerepe miatt Russell Crowe, de még nem elégedett az eredménnyel, ezért naponta több órát gyúr. Méghozzá a lakókocsijában, ugyanis már javában forgatja a Robin Hood című filmet, ahol ő a címszereplő. – Tréfásan azt mondta, nem Tuck barátot akarja alakítani, ezért karcsú marad, ha addig él is – meséli a stáb egyik tagja. – A lakókocsijában egy 100 ezer dollár értékű kondigépet szereltek össze neki, amin súlyt emelhet és futhat is. Emellett szigorú hal-zöldség diétán van, és még a kedvenc sörét sem ihatja.
A Robin Hoodot Ridley Scott rendezi, akinek ez már az ötödik filmje Russell Crowe-val. (Robin Hood – várható hazai bemutató: 2010. május)


Megan Fox: nehéz szexszimbólumnak lenni

A Transformers: A bukottak bosszúja sztárja nem tud mit kezdeni azzal, hogy szexszimbólumnak tartják. Megan Foxot már az összes férfimagazin beszavazta a világ száz legszexibb nője közé, aminek egyrészt örül, másrészt bosszankodik miatta. – Nincs semmi bajom Scarlett Johanssonnal, de nem akarok olyan lenni, mint ő – magyarázza a színésznő. – Szegény szenved attól, hogy a külseje alapján ítélik meg, és emiatt minden este valamelyik beszélgetős műsorban vendégeskedik, és francia kifejezéseket használ, hogy bebizonyítsa, a fejében is van valami, nem csak a dekoltázsában. Nem szeretném folyton bizonygatni, hogy nem vagyok hülye, mégis ezt teszem, és ez bosszant. (Transformers: Revenge of the Fallen – hazai bemutató: 2009. június 24.)
 
 
Az ellenségek alig találkoznak
 
A filmtörténelem ismétli önmagát. Tizennégy éve készítette Michael Mann a Szemtől szemben című filmet a két nagyágyúval, Al Pacinóval és Robert de Niróval. Az egyik csúcsjelenetet, amelyben a két sztár találkozik, utólag kellett beleírni a forgatókönyvbe, hogy együtt is lehessen őket látni. Most hasonló a helyzet: Mann Közellenségek című thrillerében a két főszereplő, Johnny Depp és Christian Bale egyetlen rövid jelenetben találkozik közelről, egy másikban pedig ötven méterről lövöldöznek egymásra.
Depp Dillingert, a harmincas évek első számú közellenségét alakítja, Bale pedig az őt üldöző nyomozót. – Szinte nem is találkoztunk a forgatáson Johnnyval – meséli Bale. – El is határoztam, hogy ha a kész a film, elhívom vacsorázni, mert szeretném jobban megismerni, ha már munka közben nem sikerült. (Public Enemies – hazai bemutató: 2009. július 16.)
 
 
 
Híreinket a

szállította. 

Tisztelt olvasók!

Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Cultissimo facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/Cultissimomagazin - Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.cultissimo.hu