Ez történt Hollywood-ban…XXXVI.

553

Összefoglaljuk, hogy miért érdemes moziba menni, illetve azt is, hogy mely filmek hoztak a legtöbb bevételt az előző hónapban. Sok meglepetés nem fog érni minket, de az kijelenthető, hogy február elején megállt az Avatar hódítása. Nézzétek csak!

Box Office: Február

Rövid összefoglalónk következik, melyben szokás szerint összeszedjük a nagyobb bevételeket, heti bontásban, ahogy a bemutatók is voltak. A kérdés egyébként az volt, hogy az Avatar meddig tudja uralni a mozikat? Az Oscar jelölt filmek mire lesznek képesek ha kilépnek a nagyobb közönség elé. Illetve a Shutter Island mit hoz majd?
 
A válaszok már rögtön az első héten elkezdtek jönni. Az Avatar több héten keresztül tartó első helyezése meg is tört a Dear John-nak köszönhetően. Amanda Seyfried és Channing Tatum párosa 30 millióval kezdett, amit szép feltornázott azóta 77 millióra. Siker? Siker, a számokat nézve mindenképpen, hiszen 25 millióból rakták össze. Egyébként ne csodálkozzunk, Amanda nem egy filmben szerepelt – fog szerepelni mostanában. A hétvége azonban nem csak a sikerekről szólt. John Travolta új filmjére a kutya sem volt kíváncsi, a From Paris whit Love egy hónap alatt csak 24 milliót volt képes termelni, ami a költségek felét sem haladja meg. Az Osar filmek közül, ma már a szobrocskával vigadó Jeff Bridges vezette Crazy Heart több mint 3 millióval kezdett, jelenleg meg 30 milliónál tanyázik. Ami akár nagyon jó eredmény is lehetne, hiszen csupán 7 millióból dobták össze a filmet. Az An Educaton ennél szerényebb futással rendelkezik, 12 milliónál tart jelenleg. Carey Mulligan viszont minden pénzt megér, nézzétek a filmet.
 
A második hétvége arról szólt, hogy lehet az embereknek eladni egy terméket, nem egy filmet, jól mondtam. A Valentin nap jött, és 50 millió feletti bevételével bizonyította, lehet bármilyen szar egy film, bármit el lehet adni. A költségeit az első hétvégén visszatermelő mozi jelenleg 106 milliónál tart, és nagyon sokáig, konkrétan március elejéig ez volt 2010 legnézettebb filmje. Nem volt kérdés, hogy a másik két bemutató csak kisebb labdába fog rúgni a habos-babos szórakozás mellett. A The Wolfman, amit már lassan évek óta toltak, végre a mozikba került. A 150 milliós költségeit viszont megközelíteni sem tudta, jelenleg 60 milliónál rostokol, és nem is nagyon fog tovább haladni. Percy Jackson is hasonlóan kezdett. Igaz itt azért javít az összképen, hogy „csak” 95 millióból hozták össze, és már 78-at vissza is termelt legalább.
 
A harmadik hétvégén jött a Shutter Island, és szerencsére hagyták egyedül futni, aminek meg is lett az eredménye. 42 millióval kezdett az első hétvégén. Ezzel DiCaprio legjobb első hétvégéjét pipálhatta ki. Illetve azóta sem nagyon lankadt a figyelem, hiszen 97 milliót sikerült összeszednie a filmnek. Scorsese tehát újabb bevételi sikereket könyvelhet el. A 80 millió szépen visszatermelődött. Most már a nemzetközi bemutatókon a sor, hogy hozzanak még a konyhára.
 
Az utolsó hétvégén Bruce Willis kopogtatott az ajtókon, és a Cop Out 18 millióig futott is. Két hét alatt pedig feltornázta ezt az összeget 34 millióra. A másik nagyobb bemutató a The Crazies csak nagyon kevéssel maradt el, hiszen 16 milliót gyűjtött az első hétvégén.
Nálunk a legnagyobb nézettséggel/bevételekkel kapcsolatos hír, hogy az Avatar átlépte az 1 milliós nézőszámot, amire 2001-ben volt utoljára példa.
Moziajánló: Március
 
Mostanában többször is írtam, hogy nagyon örülök a változásnak. Igaz az időjárásban még nem látszik, de itt a tavasz, és ezzel együtt egyre közelebb kerülünk a blockbuster időszakhoz. A felvezetés is elég szépnek ígérkezik. Nézzük miből élünk márciusban:
 
 
 
Rögtön az első hétvégén érkezett az Alice in Wonderland, ami nagyon gyorsan megdöntött pár rekordot. De ez a bejegyzés most nem a bevételekről szól, éppen ezért maradjunk annyiban, hogy nálunk is napi három előadással (ha jól tudom) fut az IMAX-ba is, illetve az összes 3D-re alkalmas moziba is látható. Nálunk azért konkurenciát is kapott, hiszen a Shutter Island is ekkor került bemutatásra. Illetve a hazai kínálatból még a The Young Victoria-t emelném ki, amit oscar-ra is jelöltek.
 
A második hétvége elég erősnek ígérkezik az amerikai mozikban, legalábbis a címeket végigfutva. A legtöbb moziba Matt Damon érkezik, illetve a Green Zone. Jó kis thriller – akció kombóra van esélyünk. Mellé érkezik, maradva a főszereplőknél, Forest Whitaker új mozija, az Our Family Wedding. És két könnyedebb filmre is beülhetnénk, egyik a Remember Me, amiben Robert Pattinson játssza a főszerepet. A másik a She’s Out of My League, amire akár most is elugranék. Nálunk a The Lovely Bones a Pandorum és a Bad Lieutenant indul harcba, hogy Alice-t kitúrják a mozikból.
 
 
 
A harmadik héten tovább roncsolhatjuk agysejtjeinket. Visszatér a nagyon régen látott Gerard Butler a vászonra, csak most Jennifer Aniston társaságában (The Bounty Hunter). Plusz jön még Jude Law is, és Forest Whitaker nélkül sem maradunk a héten, a Repo Men-ben lesznek majd láthatóak. Egy limitált számban bemutatásra kerülő filmet is kiemelnék, ez meg a Last Night lesz, amiben Keira Knightley, Sam Worthington és Eva Mendes lesznek a főszereplők. Hazai vizeken a Bibliotheque Pascal-t mindenképpen nézni kell majd. Illetve jön még a Légió, ami bűn rossz film, és az Edge of Darkness, Mel Gibson főszereplésével.
 
A hónap végére marad odakint és a hazai mozik számára is a How To Train Your Dragon. Aranyos animációnak ígérkezik, és természetesen megyünk 3D moziba nézni. Valamit odakint a Hot Tub Time Machine is moziba kerül, ami az év második talán legígéretesebb vígjátéka lehet. Egy limitált mozit most is mondanék, ez a Chloe, amiben Julianne Moore, Liam Neeson és Amanda Seyfried lesz látható. Utóbbi meg vetkőzni is fog. Nálunk a sárkányok mellé érkezik a Brothers és a The Men Who Stare at Goats is.
Egy szó mint száz, ígéretes hónap lesz ez, sok újdonsággal még nálunk is. És jönnek a pótlások is 2009-ből. Jó szórakozást mindenkinek.
 

teddike
(teddike.freeblog.hu)

Szerző a Flag Polgári Műhely tagja


Híreinket a

 és az  

szállította. 

Tisztelt olvasók!

Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Cultissimo facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/Cultissimomagazin - Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.cultissimo.hu