Ez történt Hollywood-ban….L.

279

Előzetesek és box office. Mondom is miről lesz szó: Knight & Day, Jonah Hex, Morning Glory, Eclipse illetve Robin Hood és Shrek Forever After bevételek. Izgalmas lesz, olvassatok tovább.

Box Office: Robin Hood & Shrek (4) 

Az Iron Man 2 után, ahogy korábban is írtam, nem egy nagy film fog bekerülni a mozikba. Igaz ezek közül még nem tudtuk mindegyiket megnézni, de a bevételekről már érdemes beszélgetni kicsit. Rögtön egy héttel a „vas” bemutatója után jött Robin, és immáron két hete uralná a bevételi listákat, ha engednék. 36 millióval kezdett az első hétvégén, amivel csak második volt az Iron Man 2 után. Azóta sem tudott sokkal többet gyűjteni, a hét első napjaiban lépi majd át a 70 milliót, ami a jövőre nézve nem túl biztató. Nem nevezném bukásnak, de ha arra gondolunk, hogy 200 milliót „dobtak” ki rá, akkor bizony nem áll jól a film szénája. Hazai vizeken tehát nem fogja tudni a kiadásokat visszahozni, nemzetközileg viszont nem teljesít rosszul. 125 milliót sikerült eddig összeszedni, amivel már közelíti a korábban említett költségeket, de nem nagyon fogadnék arra, hogy lesz második rész, pedig abban már mindenki megkapná azt, amire vágyott.
 
 
Május harmadik hetén, nehezítve Robin dolgát is, a Shrek negyedik része mutatkozott be. Amit szerencsére az utolsónak mondanak, és a bevételek alapján az is lesz. Igaz a nyitó hétvége 70 milliója nem rossz, de ha azt nézzük, hogy ez 30-50 millióval elmarad a harmadik és a második film bevételeitől, akkor bizony „komoly” gondok vannak. Pedig animációs filmként ez került be a legtöbb moziba. Szóval a számok alapján, az elvárásokról nem is beszélve, magasabb bevételekre számítottak. A második hétvégéje még előttünk van, de ebből mindenképpen csak veszíteni fog, jobb esetben csak 50%-os visszaesés lesz, amivel 110 millió környékére került a következő hétre, amivel talán a 165 milliós költségvetés is elérhető lehet.
 
Természetesen ez csak elmélet, mondom ezt azért is, mert két újabb blockbuster kerül a mozikba. Közel azonos hellyel számolva (3500) bemutatkozik a Sex and the City 2 és a Prince of Persia is.
 
 
Előzetes: Knight & Day
 
Egészen korrekt előzetest kaptunk, igaz nem az első, de ebből már több minden kiderül. Plusz Tom Cruise ismét bizonyítja, hogy komikus akcióhősnek teljesen rendben van. Ráadásul Cameron Diaz is jó partner mellett, szóval megyünk, nézzük:
 

 
A főszereplőket most már ismerjük. Tudjuk meg, hogy mikor lesz a bemutató: június 25-én.
 
 
Előzetes: Jonah Hex
 
Jonah Hex – Megan Fox szájából még ez is izgató tud lenni? Nem nagyon. Viszont ha így halad, nem sok filmhez fogják hívni, vagy ne beszéljek hülyeségeket? Nem tudom, ez a T3 lemondás/kirúgás akár érzékenyen is érintheti a karrierjét. Voltak olyan évek, amikor mindenhonnan ő folyt, főleg ha filmje is bemutatásra került, most ez kezd apadni. De sirassuk inkább Jonah Hex-et, akinek az arcát rendesen elintézték, viszont lett valami szuper képessége, szóval nem aggódunk, akit kell, elintéz majd:

 
 
Bemutató június 18-án, szóval nem sokat várnunk rá. A főszereplő Josh Brolin, aki mellett John Malkovich is feltűnik majd.
 
 
Előzetes: Eclipse (The Twilight Saga)
 
Bizony, egy nagyon rövid, de jól összevágott videót tudok nektek mutatni, amely elég jól bemutatja, hogy miért lenne érdemes elmenni a moziba, csak az a baj, hogy az 1 perc a maximum, amit a pörgésből kapni fogunk. Mondjuk még érhetnek meglepetések. Vannak itt vámpírok, három családból/kasztból is, meg vannak a farkasok. Szóval minden adott, hogy végre ne a szerelemről szóljon ez a film:

 
Június 30-tól keressétek majd a mozikban, vagy lehet egy két nappal korábban is próbálkozni.
 
 
Előzetes: Morning Glory
 
Kicsit meglepődtem (sokadjára is), hogy J.J. Abrmas kezei közül fog kikerülni ez a film, de az előzetes láttán talán, mondom talán kezdem megérteni a dolgot. Mindenesetre a felsorakozott színészek rendben vannak. Jó csapattal pedig könnyű jó munkát végezni, ugye? Nézzétek csak:

 
 
November 12-én mutatják majd be, mi szerencsésnek mondhatjuk magunkat, ha még idén láthatjuk. Mindenesetre sorolom a színészeket, hátha kedvet kap valaki még a filmhez: Rachel McAdams, Harrison Ford, Patrick Wilson, Jeff Goldblum, Diane Keaton, 50 Cent, Liam Ferguson és Arden Myrin. A rendező pedig Roger Michell, akinek már több mint 10 éve Notting Hill-t is köszönhettük.

teddike
(teddike.freeblog.hu)

Szerző a Flag Polgári Műhely tagja


Híreinket a

 és az  

szállította. 

Tisztelt olvasók!

Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Cultissimo facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/Cultissimomagazin - Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.cultissimo.hu