Max konyhája – Szigetházi tésztás szelet

260

Hőség van, de enni akkor is kell. Az az előnye ennek az egytál ételnek, hogy csak összerakjuk, és megsütjük. Laktató, és egyben van minden. Hús és köret. Igazi férfias falatok. Könnyen elkészíthető, és nagyon jól variálható.

Hozzávalók (20×30 cm tepsihez):

1 csomag leveles tészta

70 dkg csirke/pulyka comb filé

10 dkg fekete erdei sonka

10 dkg reszelt sajt

2 tojás

2,5 dl tejföl

1,5 dl főző tejszín

2-3 savanykás alma

5 dkg húsos szalonna

7-8 dkg szeletelt száraz kolbász vagy gépsonka

só, bors, majoránna, petrezselyem zöldje, kakukkfű,

 
A megtisztított pulykacombot vastag csíkokra vágom, egy kis olíva olajon a szalonnát elkezdem pirítani, bele a husi, kicsi só, bors, és szép pirosra pirítom. Félre teszem hűlni.
A tésztát kinyújtom, akkorára hogy kétszer befedje a tepsit. Félbevágom, a tepsit vékonyan kiolajozom (olajspray), és beleterítem a fele tésztát.
A tojást egy csipetnyi sóval felverem, majd belekeverem a tejfölt és a tejszínt. Ezzel a keverékkel megkenem a tésztát.
Leterítem a sonkát, erre rámerem a pirított húst, de a szaftját visszafogom.
 
Megszórom darált borssal, majoránnával és a petrezselyem zöldjével. A meghámozott almát ráreszelem a húsra.
 
Kakukkfűvel ízesítem, és rárakom a szeletelt kolbászt.
 
Elterítem a reszelt sajtot, és leöntöm a tojásos-tejszínes- tejföllel.
 
Beborítom a maradék tésztával, megböködöm egy villával egy kicsit. Olajjal megkenem, és 180- 200 c°-on sütöm 45-50 percet.
 
Pompás melegen, de hidegen is nagyon finom.

Jó étvágyat hozzá!

 

Max

http://maxkonyhaja.blogspot.com/

Szerző a Flag Polgári Műhely tagja
 
                                                                 

Tisztelt olvasók!

Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Cultissimo facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/Cultissimomagazin - Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.cultissimo.hu