Max konyhája – Olaszos húsgolyók

265

Mit is lehet kihozni egy milánói makaróni alapanyagaiból, ha egy kicsit átrendezzük?Például egy adag olaszos húsgolyót. Szinte mindig van a mélyhűtőben pár golyócska, mert amikor készítek ilyet, akkor több húst veszek, és a maradék mehet tartaléknak.

Olaszos húsgolyók

Hozzávalók

A golyókhoz: 60 dkg darált sertés lapocka, 1 kis fej hagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 1 tk szárított metélőhagyma, só, bors, fűszerpaprika.

A hagymát apróra vágom, kevés olíva olajon megdinsztelem, a fokhagymát a kés lapjával összezúzom, és megvágom, majd azt is ráteszem a hagymára, és lekapcsolom az energiát, hagyom kihűlni.
 
Ha kihűlt leszűröm az olajról (az olajra még szükségem van). Belekeverem a húsba, fűszerezem, és alaposan átkeverem. Mehet a hűtőbe pihenni úgy 2 órát.
Ha összeértek az ízek, kigombócozom, és a hagyma visszamaradt zsiradékán megsütöm.
 
Kiszedem a serpenyőből, és félreteszem ( a zsiradék még mindig kell, ha esetleg kevés, akkor egy kis olívaolajjal pótolom ).
 

A raguhoz: 10 dkg gomba, 2 szál újhagyma zöldjével, 3 gerezd fokhagyma, 1 doboz aprított paradicsom levében ( 400 gr-os ), 1/2-1/2 tk bazsalikom és oregánó.

 
A gombát, a hagymát összevágom, és elkezdem pirítani a zsiradékon ( amiből kiszedtem a golyókat ), ha már megdinsztelődött, fűszerezem, és felöntöm a paradicsommal, és még 1 dl vízzel.
Alaposan összeforralom, majd visszateszem a golyókat, és még azzal is párolom 5-8 percet.
Ha másnapra főzők, akkor lehet egy kicsit hosszabb a lé, mert felissza.
 
 
 
Tálalás: főztem hozzá egy csomag durum lisztből készült spagettit. Megszórom reszelt parmezánnal, és egy csipet szárított petrezselyemmel.
 
 
 
 

Max

http://maxkonyhaja.blogspot.com/

Szerző a Flag Polgári Műhely tagja

 

Tisztelt olvasók!

Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Cultissimo facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/Cultissimomagazin - Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.cultissimo.hu