Max konyhája – Argentin húsos táska

302

 Marhahús. Mintha egy kicsit mellőzve lenne ez a pompás alapanyag ma magyar országon. Néha feltűnik vadasként vagy gulyásban meg a pörköltben, aztán nagyjából ennyi. Pedig egy nagyszerű alapanyag, sütve, főzve. Gondoljunk csak a steak-ra.

Készülhet alacsony hőfokon sütve (erre ki fogok térni részletesebben a későbbiekben), aztán ott a hamburger pogácsa eredeti alkatrésze (most láttam valamelyik multinál, hogy az volt írva a hamburgeres tasakra hogy garantáltan 30 %-os marhahús tartalommal. brr 30 %, ha ezt egy amerikai látná…)

 
De térjünk rá az általam kreált marhahúsos ételre, az Argentin húsos táskára!
 
Hozzávalók: 24 db-hoz:

 
A húsos része:
500 gr darált sovány marhahús ( marha nyak, comb )
2 db szép savanykás alma meghámozva, reszelve
1 fej vöröshagyma reszelve
2 ek mustár
Só, bors, leheletnyi chili paprika, bazsalikom, szárított petrezselyem zöld
 
Összekeverem az alkotó elemeket,ízesítem, ne legyen nagyon fűszeres, és elteszem a hűtőbe érni ( legalább 2 óra, de az az igazi, ha egy egész éjjelt tölt a hűtőben )
 
 
Tipp&trükk: 
rúd mixer aprító táljában az almát a hagymával jó pépesre lehet darálni, és akkor nincs a hagyma erős illata.
 
Sajtos része:
1 tubus tejszínes krémsajt
10 dkg reszelt füstölt sajt
15 dkg reszelt félkemény sajt ( gouda, trappista, edami )
2 ek tejföl
Só, bors, szárított bazsalikom, szárított metélő hagyma
Alaposan kikeverem és ezt is a hűtőbe teszem érni. A munka többi része az érlelés után.
 
Sütéshez kellék: 2 cs réteslap ( 8 lap/csomag )
 
A réteslapot kettesével szétszedem, pizza vágóval hosszában három felé vágom, teszek rá a húsból és a sajtból, és három szögre hajtva feltekerem, majd egy kicsit lenyomom.
 
 
Tipp&trükk:
Ha nem sikerül elosztani a tölteléket, vagy többet csinálunk, készítsünk pogácsát belőle, süssük meg serpenyőben, olyan mint egy hamburger husi. Ha a sajtos krémből marad, azt meg használjuk szendvics krémként.
 
Tojássárgájával megkenve, előmelegített sütőben 180-200 c-on pirosra sütöm.
Mozzarella salátával vagy salsával tálalom.
 
Jó étvágyat!

 Max

http://maxkonyhaja.blogspot.com/

Szerző a Flag Polgári Műhely tagja

 

Tisztelt olvasók!

Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Cultissimo facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/Cultissimomagazin - Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.cultissimo.hu