Flag – gasztro magazin: Sertésraguleves aszalt szilvával

298

A recept egy erdélyi szakácskönyvből származik. Az ottani konyha igen-igen bővelkedik rendkívül változatos, ízletes, tápláló levesekben, s nekem néha úgy kell magamra szólni, hogy halló, régen volt leves!

Amikor elolvastam, egy percig nem volt kétség, hogy nagy barátok leszünk: gyümölcs és hús! Semmi nagy etwasra nem kell gondolni, közönséges raguleves, a végén pár szem aszalt szilva belefőzve. Ennyitől mégis roppant különleges ízvilágú, érdemes kipróbálni!

Sertésraguleves aszalt szilvával
 
 
Hozzávalók:
  • 40 dkg sertéshús (comb, lapocka)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3-4 szál sárgarépa
  • 2 szál petrezselyem
  • 1 kis fej karalábé
  • 1 cikk zeller
  • 2 dl tejföl
  • 1 ek. ételkeményítő
  • 15 dkg aszalt szilva
  • só, bors
 
 
A húst megmossuk, felkockázzuk. A zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk, a hagymát finomra vágjuk.
 
Pici olajon megpároljuk a hagymát, rádobjuk a húst, s fehéredésig kevergetjük. Hozzáadjuk a zöldségeket, felöntjük vízzel, sóval, borssal ízesítjük, majd lassú forrásban tartva, fedő alatt készre főzzük.
 
A főzés utolsó perceiben adjuk hozzá az aszalt szilvát.
 
A keményítőt pici hideg vízzel, majd a tejföllel simára keverjük, s ovális habverővel folyamatosan kevergetve a levesbe csurgatjuk. 1-2 perc alatt kiforraljuk.
 
Szerző: 5PL 
 
További receptek, információk itt találhatóak: 
 

Tisztelt olvasók!

Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Cultissimo facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/Cultissimomagazin - Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.cultissimo.hu