Flag-gasztro magazin: Karácsonyi vörösboros puncs

367

Felnőtt tartalommal! Kiadós mennyiségű vörösborral, és a karácsony ízeivel, illatával. Fogyasszuk melegen, de ne forrón! Védőital hólapátoláshoz, fabehordáshoz és kiadós téli sétákhoz (oda akár egy kis termoszba is vihetjük magunkkal).

Készíthetjük mézzel is, sőt a citrusok héját egy kicsit karamellizálhatjuk előtte egy kicsi cukorban.

Hozzávalók, 4 személyre:
 
– 2 tea filter (én egy fekete és egy gyümölcs teát szoktam készíteni)
– ½ liter félszáraz (asztali) bor
– 10-12 dkg (barna) cukor
– 2-3 ek rum/konyak
– 2 közepes narancs leve, és lereszelt héja
– ½ citrom reszelt héja
– 1-1 tk szegfűszeg, őrölt fahéj, őrölt gyömbér,
 
 
Fél liter vízből és a két tea filterből egy erős teát főzök, a filtereket legalább 10-12 percet áztatom.
A bort felmelegítem a fűszerekkel, a citrusok héját és a cukorral, hozzáadom a rumot is. Arra kell figyelni, hogy szépen, lassan főzzük fel, ne lobogjon, mert akkor összetörik a bor.
Öntsük hozzá a natúr teát, és a narancsok levét. Kóstoljuk meg, ha kell, még édesítsük.
Kis lángon főzzük 5-6 percet, és már ihatjuk is. Fogyasztani mindig melegen ajánlott!
 
Egészségünkre!
 
Szerző: 5PL 
 
További receptek, információk itt találhatóak: 
 

Tisztelt olvasók!

Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Cultissimo facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/Cultissimomagazin - Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.cultissimo.hu