Egyből többfélét – Gomba 2. rész

260

Egyből többfélét. A jelen gazdasági helyzetben a háztartás és az étkezés terén is szükség van az átgondolt cselekedetekre. Új mellékletünkkel megpróbáljuk ötletekkel, beszerzési lehetőségekkel és persze receptekkel könnyebbé tenni.

Gomba fasírt

Ez a recept egy teljesen hagyományos fasírt, húsmentes készítését írja le, amire a legmegrögzöttebb ragadozók is vevők lesznek.
  
1 kg gomba
2 fej hagyma
2 tojás
15 dkg zabpehely
zsemlemorzsa (gluténmentes diétához darált dió, kókuszreszelék, zabkorpa)
só, bors, kakukkfű, fokhagyma
 
 
A gombát folyó víz alatt öblítsük le, ha a talpán fekete földes csík maradt, faragjuk le. Nagylukú húsdarálón hajtsuk át, de akár késsel s apróra vághatjuk. A finomra vágott hagymát pici zsiradékon dinszteljük üvegesre és adjuk hozzá a gombát. Sózzuk, fűszerezzük, fedő alatt pároljuk, amíg levet ereszt. Adjuk hozzá a zabpelyhet és pároljuk még 5 percig. Akkor jó, ha a zabpehely az összes levét felitta. Hagyjuk kéz melegre lehűlni és üssük rá a tojásokat. Gyúrjuk össze és hagyjuk legalább fél órát pihenni. Ez alatt a tojást is felszívja, a massza besűrűsödik. Formázzunk belőle golyókat és forgassuk morzsába. 170 fokos olajban süssük pirosra. Kínálhatjuk főzelékkel, de akár sült krumplival is.
 
Szerző: jókaja
 

Tisztelt olvasók!

Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Cultissimo facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/Cultissimomagazin - Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.cultissimo.hu