Terápia a kertben

246

Az elmúlt évek hagyományait folytatva idén nyáron is várja közönségét az Óbudai Nyár keretében az Óbudai Társaskör kertje, klasszikus és könnyűzenei koncertek, valamint színházi előadások közül válogathatnak az érdeklődők június 27. és augusztus 7. között.

A Muzsika a kertben és a Színház a kertben sorozatoknak az Óbudai Társaskör bensőséges hangulatú kertje ad otthont.

A programot a szervezők idén is a műfaji sokszínűség jegyében állították össze, a kínálatban klasszikus zene, sanzon, swing, gitár- és harmonika koncert, zenés színház, krimikomédia és vígjáték is szerepel. A fellépő művészek, zenekarok a teljesség igénye nélkül: Balla Eszter, Cserna Antal, Debreczeny Csaba, Drahos Béla, Fesztbaum Béla, Fullajtár Andrea, Gera Gábor, Göttinger Pál, Kútvölgyi Erzsébet, Lakatos György, Mészáros Máté, Őze Áron, Snétberger Ferenc, Szilágyi Enikő és a Hot Jazz Band.

Egy-egy estén hallhatóak lesznek az Óbudai Társaskörhöz kötődő zenekarok is: a Liszt Ferenc Kamarazenekar, a Budapesti Vonósok és az Anima Musicae Kamarazenekar. Egressy Zoltán tavaly bemutatott Halál Hotel című krimikomédiáját négy estén át láthatja a közönség Őze Áron rendezésében. A nyár másik színházi előadása Daniel Glattauer Párterápia című vígjátéka, a Szentendrei Teátrum és az Orlai Produkciós Iroda nyári bemutatója. Glattauer új drámája megmutatja a család társadalmi beágyazódásának fontosságát és ennek a beágyazódásnak közvetlen hatásait az egyes emberre, annak életére és mindennapjaira. Méltó követője a szerző Gyógyír északi szélre című darabjának, amelynek budapesti bemutatója az Óbudai Társaskörben volt 2011-ben, s amely már meghaladta a századik előadást. Az előadás augusztus 3. és 7. között öt alkalommal lesz látható az Óbudai Társaskörben Znamenák István rendezésében.

A programok EZEN a linken megtekinthetők.

www.kultura.hu

Tisztelt olvasók!

Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Cultissimo facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/Cultissimomagazin - Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.cultissimo.hu