Ősbemutatókkal vár a Nemzeti

495

Mi történik, ha valakit lenyel egy krokodilus? Meghal, mondanák Önök.

Dosztojevszkij azonban egészen másképp gondolja. Ugyanis, miután Ivan Matvejevicset, a pétervári hivatalnokot váratlanul lenyeli a hatalmas fenevad, nemhogy meghalna, de kifejezetten örül új helyzetének. A nézők pedig nyomon követhetik a Nemzeti Színházban, miért is olyan jó egy hüllő gyomrában lenni.

Ivan Matvejevics úgy érzi, kiváló lehetőség kínálkozik arra, hogy a hüllő gyomrából világosságot és új eszméket hirdessen polgártársainak. Ahhoz, hogy kiderülhessen, mivel és hogyan kápráztatja el az embereket ez a mondvacsinált „próféta”, nem kell mást tenni, mint ellátogatni a Nemzeti Színházba október 8-án, 9-én vagy 21-én.

Ekkor mutatják be Valerij Fokin, a kortárs orosz színházi élet legkiemelkedőbb alkotójának, a szentpétervári Alekszandrinszkij Színház vezetőjének legújabb rendezését, A Krokodilust Horváth Lajos Ottó főszereplésével. A darab nem mindennapi hőseit Tóth Auguszta, Szűcs Nelli, Söptei Andrea, Kristán Attila, Szarvas József, Blaskó Péter és nem utolsósorban Olt Tamás alakítják.

Ha pedig valaki ellátogat a Nyílt napra szeptember 24-én, akár 30 százalék kedvezménnyel vásárolhat jegyet és válogathat a különböző bérletkonstrukciókból.

További bemutatóink:

Ingmar Bergman: SZENVEDÉLY, rendező: Kiss Csaba

Szilágyi Andor: TÓTH ILONKA, rendező: Vidnyánszky Attila

Branislav Nuŝić: A MINISZTER FELESÉGE, rendező: Árkosi Árpád

Michel de Ghelderode: KÉPEK ASSISI SZENT FERENC ÉLETÉBŐL, rendező: Bozsik Yvette

CSÍKSOMLYÓI PASSIÓ, rendező: Vidnyánszky Attila

Ivan Viripajev: RÉSZEGEK, rendező: Viktor Rizsakov

Katona József: BÁNK BÁN, rendező: Vidnyánszky Attila

Földes László Hobo: A GULAG VIRÁGAI, rendező: Vidnyánszky Attila

Euripidész: HIPPOLÜTOSZ, rendező: Zsótér Sándor

www.kultura.hu

Tisztelt olvasók!

Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Cultissimo facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/Cultissimomagazin - Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.cultissimo.hu