Park Kiadó – Könyvklubja: Krumplihéj-pite Irodalmi Társaság

337

Lassan de biztosan barátkoztam meg ezzel a könyvel,és most olvasás után pedig kedvencé lépett elő! Az összes jelzőt elhasználták már ami az eszembe jut róla, a bájos,kedves,szeretni való stb.de mind igaz és többet nem is lehet egy két szóval elmondani a történetről.

1946 elején Julie levelet kap. A karakán,humoros írónő épp alkotói válságban van,előző könyve nagy sikere után a kiadója újabbat vár Tőle-mikor egy ismeretlen Guernsey csatorna-szigetekről megkeresi ama bizonyos levéllel.Julie még nem is sejti mennyi újdonságot hoz életébe ez a véletlen.

A hangulatos levelekből álló regénynek köszönhetően,megismerjük Julie legjobb barátját aki többek között Julie főnöke,Sidney aki felkarolta Juliet és kiadta első könyvét,legjobb barátnőjét Sidney húgát,és a levelező társakhoz csatlakoznak a Guernsey szigeten élők is akik megírják Julinak ,hogyan vészelték át a II.világháborút a Német megszállás alatt.

„Tegnap egy norwichi hölggyel csevegtem el,hosszasan,de nagyon kellemesen.Négy tizenéves lánya van ,és a legidősebbet épp a múlt héten meghívták a helyi kadétiskolába.A leányka a legszebb ruháját vette fel,hófehér glaszékesztyűt húzott,de alighogy átlépte a küszöböt,és végignézett a tengernyi ragyogó fiatal arcon ,fogta magát és elájult!Szegény gyermek még soha nem látott egyszerre ennyi férfit.Gondold csak végig!Egy egész nemzedék nőt fel táncmulattságok,ötórai teák,és egy kis flört nélkül…”

Újdonságként hatott így megismerni a háború egy oldalát,szeletkéjét.Miközben a levelek lapjain váltakozik a múlt és a jelen Julie élete is alakul és olyan szakaszhoz ért,mikor már családot szeretne,gyerekeket mindezt úgy,hogy hivatásának is élhet.

Elragadó stílus,érzékenység,és remek humor jellemzi a könyvet.Mary Ann Shaffer 2008 Januárjában hunyt el egyetlen könyvét unokahúga fejezte be helyette.A szerző könyvtárosként és könyvesbolti eladóként dolgozott.

/konyvmolyok.blogspot.hu/

„A szerzőpáros magával ragadó, ugyanakkor szívbe markoló könyvet írt – Jane Austin-i hangulatú, történelmi tanmesét. A leveleket nem az olvasónak címezték, mégis neki szólnak.” – Sarah Addison Allen

„Soha nem akartam annyira egy könyvklubhoz tartozni, mint a Krumplihéjpite olvasása közben. A regény minden lapjáról sugárzik a szeretet.” – The Christian Science Monitor

„Hihetetlen szerelmi történet, mely egyben a túlélésről és a hősiességről is szól, emléket állítva egy kis közösségnek, melyet a könyvek szeretete kovácsolt eggyé.” – The Charlotte Observer

 

 

 

Aki kedveli a Váratlan utazást vagy az Anne-sorozatot L.M.Montgomerytől, az biztos nem fog csalódni a Park Kiadó legújabb könyvében, mely egy váratlan utazásra csábít minden felnőtt olvasót a könyvek és emberi történetek páratlan világába.
 


 

A könyv megrendelhető a www.parkkiado.hu oldalon.

http://www.parkkiado.hu/konyv.php?id=421&katid=K&alkatid=1

Flag Polgári Műhely

Tisztelt olvasók!

Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Cultissimo facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/Cultissimomagazin - Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.cultissimo.hu