Kezdőlap MOZAIK Luxorium Holdfázis és gyémántragyogás

Holdfázis és gyémántragyogás

585

Az óra és ékszer szektor legjelentősebb nemzetközi eseményét 1815 kiállítóval mintegy 100 országból több, mint 104 ezer látogató kereste fel.

A rengeteg érdekes újdonság mellett nagy érdeklődést váltottak ki az eddig általunk beharangozott luxusóraművek – köztük a Jaquet Droz kollekció, a Piaget Altiplano, a Breitling for Bentley GMT V8, az Octo Maserati vagy éppen az RM 56 Felipe Massa – ugyanúgy, mint az örök klasszikusok. Ez utóbbiból az éllovas Patek sem „vallott szégyent”. A szakértőket lenyűgöző álomkollekció fénypontja talán az öröknaptár, kronográf és holdfázis funkciós 5204P volt.

Ugyancsak a holdfázis szerelmeseinek készült a kronográf nélküli, leheletnyivel avantgárdabb időleolvasást garantáló, percismétlős 5213G is, vagy éppen a funkció hölgyrajongóinak gyémántokkal kirakott a 4968G szerkezetes szépsége is.

A klasszikusabb vonalon kutakodva a Blancpain újraálmodott 40 mm-es Villeret Moon Phase luxusórája is igen kedves darab lett. A több mint 275 éves múlttal rendelkező manufaktúra teljes kalendárral, holdfázis funkcióval és a jellegzetes kampósvégű mutatóval vértezett időmérője finoman szólva is ultraelegánsra sikeredett.

Sportosabb megjelenésű holdfázis-kijelzésért a tavaly debütált Fifty Fathoms idei változatát érdemes megtekinteni. Érdekesség lehet még a sportosabb luxusórákat kedvelők számára az Audemars Piguet első öröknaptáros Royal Oakja, mely nem mellesleg kategóriájának legvékonyabb holdfázis-kijelzős darabja.

A Baselworld ismételten bizonyította, hogy a gyémántragyogás soha nem megy ki a divatból. A hölgyek legnagyobb örömére néhány márka ezt a végletekig ki is használta. Itt nem feltétlen a Patek diszkréten kirakott női karóráira gondolunk, hanem a Hublot Big Bang-féle millió dolláros ékszerórákra. Hasonló, drágaköves időmérőkkel büszkélkedett idén többek közt a Harry Winston például az Avenue Squared A2 New York, a Graff a 30 karátnyi gyémánttól ragyogó Galaxy Ladies Watch vagy a Boucheron a már-már kacér Ajourée Collection időmérőivel.

luxorium.hu – Tóth Balázs