Kezdőlap FILM Mozi világ Box Office: Csak a robotok és a kalózok

Box Office: Csak a robotok és a kalózok

434

Az első napok eredményei után még mindenki örömködött magában, eljött a vég, nem is fog a harmadik film akkora bevételeket hozni, gondolták sokan. De tévedniük kellett. Az tény, hogy az első két nap bevételei csak 35 millió dollár körül voltak, ami nagyjából a második film bevételeinek a felét jelenti és ha ezt a különbséget nézzük, nagyjából ezt tolta maga előtt a harmadik film az egész héten/hétvégén.

Nem kerülgetve a forró kását, jelenleg a Transformers 3 181 millió dollárnál jár, hat nap alatt jutott el erre a szintre és 15 millió dollár hiányzik csak, hogy a hivatalos költségeket vissza is pótolja a pénztárcákban. Persze, ahogy az mindig lenni szokott, érdemes még egy jelentős összeget a marketing és egyéb költségekre elszámolni de ezek visszaszerzése is könnyű feladat lesz a filmnek. Már csak a nemzetközi bevételeket elnézve. Az előző héten 231 milliót szedett még össze az előbb említett 181 millió mellé így jelenleg Michael Bay papíron 418 milliónak örvendhet. A második film hat nap után csak az amerikai bevételeket nézve 215 milliónál járt és 402 milliónál fejezte be. Az első film a hatodik napon 155 milliónál tartott és 319 millió dollárral fejezte be a futást. A nemzetközi bevételeket nézve az első film 390 millióval végzett, a második film 434 milliót szedett össze a 402 mellé. Ezek számok ismeretében érdekes lesz, hogy a harmadik film hol fogja befejezni az idei premiert. Az biztos, hogy rekordokat nem nagyon döntött meg a Függetlenség napján bemutatott legjobb premier viszont innentől Michael Bay filmje lesz.

A hétvége érdekessége, átevezve a Kalózokhoz, hogy Johnny Depp és az On Stranger Tides átlépte a nemzetközi bevételekkel együtt az 1 milliárdos álomhatárt és minden idők 7. legjobban „termelő” mozija lett. Az egy milliárdos bevételt eddig 8 filmnek sikerült elérni. A lista utolsó helyén a The Dark Knight áll, az első helyen pedig az Avatar. Mindig tudtuk, csak itt a végén jegyzem meg halkan, hogy a minőség nem bevételfüggő (vagy fordítva).

teddike
(teddike.freeblog.hu)

Szerző a Flag Polgári Műhely tagja