Kezdőlap ÉLETMÓD Gasztronómia Max konyhája – Szőlős gyümölcsmártás

Max konyhája – Szőlős gyümölcsmártás

637

Hozzávalók:

Piros és fehér szőlő
Körte
Barack
Alma
Kiwi
Málna (ez most mirelit volt)
 
 
Vaj és cukor a karamellizáláshoz.
 
A gyümölcsöket megmossuk, a szőlőt leszemezzük, az almát, barackot és a körtét meghámozzuk és a szőlővel megegyező méretre kockázzuk. Az oxidáció miatt nem kell kezelni, mert úgy is le karamellizáljuk
A vajat egy serpenyőben megolvasztjuk, hozzáadjuk a cukrot és 2-3 ek vizet. Addig hevítjük, míg felhabzik, ekkor adjuk hozzá a gyümölcsöket. Keverjük össze és kis lángon rotyogtassuk 15-20 percet.
 
Tálalhatjuk langyosan vagy hidegen. Készíthetjük kemény húsú ringlóból, egresből vagy akár ananászt is tehetünk bele.
 
 

 

Max

http://maxkonyhaja.blogspot.com/

Szerző a Flag Polgári Műhely tagja