Kezdőlap ÉLETMÓD Gasztronómia Flag – gasztro magazin: Paprikás – akár hidegen is!

Flag – gasztro magazin: Paprikás – akár hidegen is!

276

Sokban különbözik a pörkölttől. Nincs hozzáadott zsiradék, és a hagymát sem pirítják le külön, hanem rétegenként bele rakják közé.
A májat és a fűszerpaprikát csak a végén adják hozzá.

Hozzávalók: 

köröm,
csülök,
kövér hús,
fül,
máj,
vöröshagyma és fokhagyma, 
tv paprika,
paradicsom,
só, bors,
kömény,
fűszerpaprika.
 
 
A csülköt kicsontozzuk, a körmöt és a csülökcsontot elfűrészeljük,  a húsokat felkockázzuk, a fület csíkokra vágjuk.
 
Alulra rakjuk a csontosat, arra hús, hagyma és fűszer réteg,
 
Rétegezve összerakjuk, majd felöntjük annyi vízzel, ami ellepi. Nagy lángon, rázogatva felforraljuk, és két órát főzzük.
 
A májat és a paprikát a végén adjuk hozzá.
 
Amikor megfőtt, szétosztjuk tálakba, edényekbe.
 
Ehetjük frissiben, sós vízben főtt burgonyával, fehér kenyérrel, és házi savanyúsággal, vagy ehetjük kihűtve, ezt hívják hideg paprikásnak – hasonló, mint a kocsonya.
Szerző: 5PL 
 
További receptek, információk itt találhatóak: