Hozzávalók (20×30 cm tepsihez):
1 csomag leveles tészta
70 dkg csirke/pulyka comb filé
10 dkg fekete erdei sonka
10 dkg reszelt sajt
2 tojás
2,5 dl tejföl
1,5 dl főző tejszín
2-3 savanykás alma
5 dkg húsos szalonna
7-8 dkg szeletelt száraz kolbász vagy gépsonka
só, bors, majoránna, petrezselyem zöldje, kakukkfű,
A megtisztított pulykacombot vastag csíkokra vágom, egy kis olíva olajon a szalonnát elkezdem pirítani, bele a husi, kicsi só, bors, és szép pirosra pirítom. Félre teszem hűlni.
A tésztát kinyújtom, akkorára hogy kétszer befedje a tepsit. Félbevágom, a tepsit vékonyan kiolajozom (olajspray), és beleterítem a fele tésztát.
A tojást egy csipetnyi sóval felverem, majd belekeverem a tejfölt és a tejszínt. Ezzel a keverékkel megkenem a tésztát.
Leterítem a sonkát, erre rámerem a pirított húst, de a szaftját visszafogom.
Megszórom darált borssal, majoránnával és a petrezselyem zöldjével. A meghámozott almát ráreszelem a húsra.
Kakukkfűvel ízesítem, és rárakom a szeletelt kolbászt.
Elterítem a reszelt sajtot, és leöntöm a tojásos-tejszínes- tejföllel.
Beborítom a maradék tésztával, megböködöm egy villával egy kicsit. Olajjal megkenem, és 180- 200 c°-on sütöm 45-50 percet.
Pompás melegen, de hidegen is nagyon finom.
Jó étvágyat hozzá!
Max
http://maxkonyhaja.blogspot.com/
Szerző a Flag Polgári Műhely tagja