Kezdőlap ÉLETMÓD Gasztronómia Max konyhája – Szigetházi tésztás szelet

Max konyhája – Szigetházi tésztás szelet

266

Hozzávalók (20×30 cm tepsihez):

1 csomag leveles tészta

70 dkg csirke/pulyka comb filé

10 dkg fekete erdei sonka

10 dkg reszelt sajt

2 tojás

2,5 dl tejföl

1,5 dl főző tejszín

2-3 savanykás alma

5 dkg húsos szalonna

7-8 dkg szeletelt száraz kolbász vagy gépsonka

só, bors, majoránna, petrezselyem zöldje, kakukkfű,

 
A megtisztított pulykacombot vastag csíkokra vágom, egy kis olíva olajon a szalonnát elkezdem pirítani, bele a husi, kicsi só, bors, és szép pirosra pirítom. Félre teszem hűlni.
A tésztát kinyújtom, akkorára hogy kétszer befedje a tepsit. Félbevágom, a tepsit vékonyan kiolajozom (olajspray), és beleterítem a fele tésztát.
A tojást egy csipetnyi sóval felverem, majd belekeverem a tejfölt és a tejszínt. Ezzel a keverékkel megkenem a tésztát.
Leterítem a sonkát, erre rámerem a pirított húst, de a szaftját visszafogom.
 
Megszórom darált borssal, majoránnával és a petrezselyem zöldjével. A meghámozott almát ráreszelem a húsra.
 
Kakukkfűvel ízesítem, és rárakom a szeletelt kolbászt.
 
Elterítem a reszelt sajtot, és leöntöm a tojásos-tejszínes- tejföllel.
 
Beborítom a maradék tésztával, megböködöm egy villával egy kicsit. Olajjal megkenem, és 180- 200 c°-on sütöm 45-50 percet.
 
Pompás melegen, de hidegen is nagyon finom.

Jó étvágyat hozzá!

 

Max

http://maxkonyhaja.blogspot.com/

Szerző a Flag Polgári Műhely tagja