Kezdőlap ÉLETMÓD Gasztronómia Max konyhája – Hideg meggyleves

Max konyhája – Hideg meggyleves

539
 
Meggyleves by Max

hozzávalók:

500 gr magozott meggy (a magja is kell azt tegyük félre magozásnál, válasszuk el a kaccsától)

1 citrom

1,5 dl vörösbor

1-1 mk őrölt gyömbér és fahéj

6-7 db szegfűszeg

2 dl tejföl

1 ek keményítő

cukor és só

 
A magokat a borral, egy csipet sóval és 2 ek cukorral felteszem főni. Bele karikázom a citrom felét, és bele teszem a gyömbért, a fahéjat és a szegfűszeget. Ezekkel forralom 4-5 percet, majd takarékra teszem.
A meggyet egy fazékban annyi vízzel, ami még nem lepi el, elkezdem főzni. Teszek bele 3-4 ek cukrot és a maradék citromot karikázva.
Szép lassan felforralom, közben kikeverem a tejfölt ugyanannyi vízzel és a keményítővel.
A magnak a levét rászűröm, megkóstolom, ha kell utána ízesítek, és besűrítem a vizes-tejes- keményítővel. Addig melegítem, míg elkezd buborékozni, és akkor már elzárhatom az energiát.

Kihűtöm, és hidegen tálalom.

Isteni ezekben a kánikulákban.

Jó étvágyat hozzá!
 

 
 

Max

http://maxkonyhaja.blogspot.com/

Szerző a Flag Polgári Műhely tagja