Kezdőlap ÉLETMÓD Gasztronómia Flag-gasztro magazin: Dán csokoládés-mandulás torta

Flag-gasztro magazin: Dán csokoládés-mandulás torta

274

 Hozzávalók:

  • 15 dkg margarin
  • 15 dkg cukor
  • 1 ek. vanília kivonat
  • 8 dkg mandula
  • 8 dkg étcsokoládé
  • 1 ek. cukrozatlan kakaópor
  • 4 tojás
  • 7 dkg liszt
  • 1/2 tasak sütőpor

Tetejére:

  • lekvár
  • 10 dkg étcsokoládé
  • mandulaszilánkok
A mandulát száraz serpenyőben illatosra pirítjuk, tányérra csúsztatva hűlni hagyjuk majd megdaráljuk.

Kis lábasban gyenge tűzön összeolvasztjuk a margarint, a cukrot és a vaníliát, míg a cukor felolvad. Hozzáadjuk a darabokra tört csokoládét, a darált mandulát és a kakaóport, összeolvasztjuk őket.

Kevergetve langyosra hűtjük. Vigyázat, nem elnyalogatni! Életveszélyes…

Egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáit, minden egyes darab után simára keverve a masszát, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, végül óvatos, széles keverő mozdulatokkal a keményre felvert tojásfehérjéket.

Kapcsos tortaformát (enyém 22 cm-es) kibélelünk sütőpapírral, a masszát beleöntjük. A sütőt előmelegítjük 170 fokra, s kb. 35 perc alatt készre sütjük – tűpróba! Rácsra téve hűlni hagyjuk.

A torta tetejét és oldalát bekenjük ízlés szerinti lekvárral. Leöntjük a felolvasztott étcsokoládéval, oldalán hagyjuk rusztikusan szanaszét csurogni, majd meghintjük mandulaszilánkokkal.

Hagyjuk megdermedni a csokoládémázat, s utána szeleteljük. Lélegzetelállítóan finom!

 
Szerző: 5PL 
 
További receptek, információk itt találhatóak: 
 
http://maxkonyhaja.blogspot.com/ 
http://thechefviki.blogspot.com/ 
http://garffyka.blogspot.com/