Támogatás a művelődési házaknak

2017 november 23.

A pályázatot csak az erre a célra kialakított űrlapon lehet beadni

Egymillió, hétszázötvenezer és ötszázezer forintos támogatásban részesülhetnek azok a művelődési házak, amelyek elnyerik a 2018-as, 15. Kultúrházak éjjel-nappal programsorozat kiemelt helyszíneinek címét. Az országos kulturális rendezvénysorozatot szervező Magyar Népművelők Egyesülete első alkalommal hirdeti meg pályázati formában a kiemelt helyszín cím elnyerésének lehetőségét.

A főváros mellett a vidéki helyszínek is reflektorfénybe kerülhetnek, hiszen városi és kistelepülési kategóriában is lehet jelentkezni. Olyan ötletes és eseménydús rendezvényeket várnak, amelyek a jövő évi, Helyben van a sokszínűség tematikához kapcsolódva a közönség bevonásával megmutatják: a művelődési házak programjai kifejezetten izgalmasak, szerteágazók és innovatívak is lehetnek – közölték az MTI-vel november 20-án a szervezők. A Kultúrházak éjjel-nappal rendezvénysorozat 2018-ban február 2. és 4. között zajlik majd, így a pályázóknak e három nap valamelyikén kell lebonyolítaniuk saját programjaikat. A felhívásra minden olyan közművelődési intézmény és/vagy feladatellátó jelentkezhet, amely az elmúlt két évben részt vett a Kultúrházak éjjel-nappal akcióban és programot regisztrált a www.kulturhazak.hu honlapon.

126
Kemencei Ilona Pihenő – dalolva című fotója

A szervezők olyan programokat, eseményeket várnak, melyek tartalmukban illeszkednek a jövő évi témakörhöz, emellett újszerűek, széles közönséghez szólnak, és mindenki számára elérhetők. Fontos szempont továbbá, hogy a programelemek az adott napon minél szélesebb idősávot öleljenek fel. A pályázatra három kategóriában lehet nevezni. Az első kategória a budapesti kerületekben vagy Pest Megyében működő intézményeknek szól: a programot 2018. február 2-án 13 órától kell megvalósítani, a pályázható maximális összeg egymillió forint. A második körbe a Pest megyén kívüli magyarországi városokban működő feladatellátók tartoznak. Náluk a pályázható összeg 750 ezer forint, a programot pedig 2018. február 3-án kell megvalósítani. A harmadik kategória a községeknek nyújt 500 ezer forintnyi támogatást a 2018. február 4-én megvalósítandó programra.

A pályázatot csak az erre a célra kialakított űrlapon lehet beadni, mely a kulturhazak.hu weboldalon és a Magyar Népművelők Egyesületének honlapján található meg. A beküldési határidő december 8. 16 óra. A pályázat odaítéléséről a Magyar Népművelők Egyesületének elnöksége dönt. Mindhárom kategóriában egy-egy támogatást ítélnek majd oda.

Forrás: MTI

Fotó: Kultúrházak éjjel-nappal Facebook-oldala

Feltöltő: Flag
Még nincs értékelve