XII. Kevi Böllértalálkozó - 2018. február 16-17.

2018 február 12.

Rendezvényünket a hagyományos népi disznóvágások hangulatának felélesztése céljából indítottuk útjára. Az idelátogatók betekintést nyerhetnek a húsfeldolgozás teljes folyamatába a szúrástól a kolbásztöltésig.

A résztvevő böllérek által készített ételeket folyamatosan megkóstolhatják az érdeklődők, így hagymás sült vért, hurkát, kolbászt, orjalevest, toros káposztát, stb. kínálnak a vendégeknek.

Az elmúlt évekhez hasonlóan minden csapatnak egységes sátrakat biztosítunk, illetve külön-külön elkerített udvarok lesznek kialakítva a vágás, feldolgozás helyszíneként.

Lesz malacsütés, pálinkakóstolás, zene, tánc, egyszóval igazi régi disznótoros hangulat. Egy központi rendezvénysátorban az eseményhez kapcsolódó kulturális, zenei programokkal várjuk az érdeklődőket, majd az este eljövetelével ugyanitt a megfáradt böllérek és csapataik és természetesen a kitartó vendégek közös vacsorán, disznótoron vehetnek részt, ahol asztalra kerülnek a hagyományos disznótoros ételek, s nem fognak hiányozni a háziasszonyok által elkészített sütemények sem.

Egész nap:
- népi kézműves termékek kirakodóvására,
- disznótoros ételek kóstolója,
- pálinka, illetve borkóstoló,
- népdalkörök, néptánckörök bemutatója,
- nótázás cigányzenekar kíséretével,
- mulatós élőzene reggel héttől,
- íjászbemutató,
- népi játszótér

Egyéb kísérőprogramok:
A találkozó a Túrkeve Termál- és Élményfürdő szomszédságában, a kemping területén, kellemes környezetben kerül megrendezésre, így a résztvevők felüdülésként – hasonlóan az elmúlt évihez – a termálvíz gyógyító és egyes esetekben józanító hatását is élvezhetik.

Helyszín:
A Túrkeve Termál- és Élményfürdő mellett található kemping területe (Kuthen király u. 11.)

Belépőjegy a helyszínen vásárolható (700 Ft).
A belépés 14 éves korig ingyenes.

Feltöltő: Flag
Még nincs értékelve