Csíkszentmihályi Róbert kiállítás a Vigadóban - 2020. 12. 15. - 2021. 04. 20.

2020 december 15.

Életmű-kiállítással tiszteleg a Magyar Művészeti Akadémia Képzőművészeti Tagozata az idén nyolcvanéves Csíkszentmihályi Róbert szobrászművész munkássága előtt. A tárlat a Pesti Vigadó V. emeletén 2021. április 20-ig várja a látogatókat, amint a járványügyi intézkedések lehetővé teszik.

dén töltötte be nyolcvanadik életévét Csíkszentmihályi Róbert szobrászművész, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja, a nemzet művésze. A sokoldalú, a szobrászat minden területén otthonosan mozgó, gazdag munkásságot teremtő szobrász, akinek történelmi emlékművei, emlékszobrai, díszítő jellegű alkotásai, díszkútjai a hazai és külföldi városok közterein, középületeiben lelhetők fel, számos domborműves emléktáblát, valamint síremléket is készített az elmúlt öt évtizedben. E rendkívül gazdag akadémikusi-művészi életmű előtt tiszteleg a LXXX – Csíkszentmihályi Róbert szobrászművész című kiállítás, amely a Pesti Vigadó V. emeletén 2021. április 20-ig tekinthető meg.

Az életmű legfontosabb alkotói periódusait reprezentáló kiállítás mintegy 70-80 plasztika és szoboregyüttes, 120 érme és néhány grafikai mű, továbbá köztéri műrészletek kinagyított repróit öleli fel. A tárlat kurátora Wehner Tibor művészettörténész. Koncepciójának és kérésének megfelelően a közintézményi, galériás és magángyűjteményben szereplő műtárgyak kölcsönzését a Magyar Nemzeti Galéria, a szentendrei Ferenczy Múzeumi Centrum, a Kovács Gábor Művészeti Alapítvány, Kogart Kortárs Művészeti Intézmény és a jogörökösök biztosítják.

A kiállítás online formában nyílt meg, a megnyitó hamarosan elérhető a Magyar Művészeti Akadémia honlapjain (mma.hu és mma-tv.hu), YouTube-csatornáján, valamint Facebook-oldalán is. A tárlat a járványügyi intézkedések függvényében lesz látogatható.

Feltöltő: Flag
Még nincs értékelve