Flag-gasztro magazin: Whisky krém likőr (Bailey’s) – házilag

276

Véleményem szerint - és a kóstolók véleménye szerint is - kenterbe veri az eredetit.  Sűrű, krémes, aromás, és nem is kerül annyiba, mint a gyári. Kiváló vendégváró vagy ajándék lehet.

Keressünk egy szép palackot, készítsünk rá egy csinos címkét, egy masni a nyakára, és kész is a személyes ajándék.

Elkészítése

Hozzávalók kb. 1 literhez:
  • 3 dl konyak/vodka
  • 2 tubus sűrített tej
  • 2 dl főzött feketekávé
  • 4 dl tejszín
  • 1 tasak csokoládépuding elkészítve, kihűtve 8ezt egy kicsit hagyjuk hígabbra, mint a szokásos elkészítése)
  • 2 cs. vaníliás cukor
 
 
A hozzávalókat egyszerűen egy shaker-be öntjük és alaposan összerázzuk, vagy összekavarjuk és merülő mixerrel habosra keverjük.
 
Alaposan behűtve kínáljuk! Hűtőben 1 hétig eláll.
 
Szerző: 5PL 
 
További receptek, információk itt találhatóak: 
 

http://garffyka.blogspot.com/

Tisztelt olvasók!

Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Cultissimo facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/Cultissimomagazin - Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.cultissimo.hu