Gasztronómia

2017.08.21

Ki találta fel az Ujházi-tyúk(kakas)levest?
2017.08.04

368x207_376642
Forró homokban és parázsban készül ez a hagyományos türkmén étel, az “ichlekli” vagy húsos pásztorpite.
2017.07.28

Nép- és világzenei koncertekkel, néptáncműsorral, bábszínházzal, a helyi és megyei értékek bemutatójával, valamint pálinkaversennyel várja az...
2017.07.24

Nagy balatoni összefoglalónk második részében a déli part éttermeivel, vendéglátóhelyeivel, pincészeteivel, strandon fellelhető büféivel kerülhetünk...
2017.07.23

Nagy balatoni összefoglalónk első részében az északi part különös hangulatú éttermeit, vendéglátóhelyeit, pincészeteit, büféit fedezzük fel a nemrég...
2017.07.22

narancsle-gabonapehely-reggeli
Hét évvel meghosszabbítja az életet az egészséges életmód: az egészségesen élők ötvenéves korukban statisztikailag hét évvel hosszabb életre...
2017.07.12

Sokan nem tudják, hogy a hekk Dél-Amerikában él, és fagyasztás, valamint hosszas szállítást követően érkezik meg Magyarországra, ellenben az őshonos...
2017.07.12

fagyi
A nyár elképzelhetetlen fagyi nélkül, szinte mindenki szereti. A fagylaltkészítés „felkent” szakértői azt mondják: ne a mennyiségre, hanem a...
2017.07.08

17_csokimuzeum_mo
Egyéves lett a budapesti Kossuth téri Szamos kávéház, amelynek emeletén csokoládémúzeum is működik. Az évfordulóhoz kapcsolódva újított a cég:...
2017.07.06

bajai-halaszle
Mintegy ezerötszáz bográcsban főznek idén is legalább tíz tonna halat a 22. Bajai Halfőző Fesztiválon szombaton.
2016.05.17

Egy izgalmas fajta, izgalmas interpretációja került a poharunkba. Amikor a lédús barack pohárban érkezik…
2016.03.10

Gasztronómiatörténet – Báló Jánosné nyomában Szegeden és Budapesten (3.)
2016.03.08

Gasztronómiatörténet – Báló Jánosné nyomában Szegeden és Budapesten (2.)
2016.03.07

Gasztronómiatörténet – Báló Jánosné nyomában Szegeden és Budapesten (1.)
2015.12.23

Véleményem szerint - és a kóstolók véleménye szerint is - kenterbe veri az eredetit. Sűrű, krémes, aromás, és nem is kerül annyiba, mint a gyári...
2015.12.13

Fogas kérdés. Merthogy Esterházy Miklós táborszernagy soha nem élvezte a róla elnevezett rostélyost, Rigó Jancsi a süteményt, Kodály Zoltán a...