május 2011

Lassan zárjuk a blockbuster időszak első hónapját, éppen ezért talán érdemes kicsit elidőzni a hónapban látott nagyobb filmek bevételei mellett.

2011 május 31.

Csoki és eper, a kettő együtt valami csoda, ezt nem is kell különösebben magyarázni :-) Omlós tésztakehelyben dús, mégsem émelyítően édes csokoládékrém, alaposan megpakolva zamatos, friss eperrel! Garantált siker!

2011 május 31.

Soha nem felejtem a pillanatot, amikor (jó néhány évvel ezelőtt) a madridi José Morales, ibériai sonkamester meglátta, hogy különösebb ceremónia nélkül bekebelezek pár szelet bellota sonkát.

2011 május 30.

Paulo Coelho az a szerző, aki több mint húsz éves pályafutásától kezdve megosztja az olvasókat: vagy szeretik a könyveit, vagy pedig (jobb esetben) egy regény elolvasása után hallani sem akarnak róla. Én az előbbiek táborát erősítem, habár az Alef a harmadik kötete, ami a kezembe került.

2011 május 29.

Amióta felröppent a hír, hogy forgatják a Másnaposok című fergeteges vígjáték folytatását, tűkön ülve vártam a bemutató napját. Phil, Stu, Alan és Doug őrült négyesének újabb kalandjait, az egész világon nagy várakozás előzte meg.

2011 május 28.

Ezen a héten viszonylag sok bemutató van a hazai mozikban, de bevallom ezen a héten minden film peches, hiszen nem hiszem, hogy komoly nézetséget tud majd produkálni, hiszen itt van újra az őrület! A Másnaposok második része e héttől lüktet a filmvásznakon! Vigyázat kötelező program!

2011 május 27.

Villámgyors és laktató ebédet tálalhatunk a család elé ezzel az egyszerű és nagyszerű fogással. Használjunk bátran boltban kapható, jó minőségű gnocchit! Az olaszok a sugot (szabad fordításban szószt) úgy szeretik, ha bevonja a tésztát, de nem tocsog benne. Ez most ilyen. 

2011 május 26.

A hétvégén került a mozikba nálunk is a kalózok negyedik története amiben természetesen Jack Sparrow vezetésével egy újabb hatalmas élményben lehetett részünk.

2011 május 24.

Ha csak egy kis kötegnyi spárgánk van, abból is remek fogást varázsolhatunk. Készítsünk belőle pitét! Omlós tésztakehely, benne túrós-tejfölös-spárgás-sonkás töltelék. Hidegen és melegen egyaránt isteni finom!

2011 május 24.

De gustibus non est disputandum. Felesleges az ízlésről vitatkozni. Ha embertársaink (például Kínában) ínyenc eledelnek tekintik a selyemhernyó lárváit, akkor azon sem lepődhetünk meg, hogy az ausztrál őslakók desszertként fogyasztják a mézhangyát.

2011 május 22.