október 2009

Biztosan sokan ismerik a Tarte Tatin-t, vagy legalábbis hallottak a Tatin nővérek tévedésből elkövetett csoda tortájáról.

2009 október 31.

Amennyire vártuk az Antarktiszon játszódó filmet, akkorát kellett csalódnunk benne. Az utóbbi idők egyik legrosszabb alkotása, de ettől függetlenül írtunk róla, olvassátok el.

2009 október 22.

Ízletes mártás sok-sok szőlővel és őszi gyümölcsökkel. Illik rizsfelfújthoz, vanília fagyihoz vagy például roston sült csirkemell filéhez.

2009 október 15.

Magyar Nemzet szombati magazinjának egyik legérdekesebb sorozatát közöljük le folytatásokban, melyben a remek Ludwig Emil megmutatja nekünk a rejtőzködő Magyarország eldugott kincseit, melyek mellett sokszor figyelmetlenül elhaladunk a mindennapi rohanó életünk során. Vigyázzunk ezekre a páratlan kincsekre, hiszen ezek a kincsek alappillérei szeretett Hazánknak.

2009 október 15.

Régen látott filmes bejegyzésünk is visszatér, rengeteg friss ropogós hírrel. Mint a Toy Story 3 , Me and Orson Welles és a Doctor Parnassus előzetese, van képünk a Wall Street 2 és az Iron Man 2 forgatásáról. A végére pedig marad egy friss Transformers hír is.

2009 október 14.

Október 8-án 13 órakor kihirdették Stockholmban a 2009-es Irodalmi Nobel-díj nyertesét. Herta Müller német prózaíró, esszéista a kitüntetett.

2009 október 09.

Ez egy régi családi receptünk. Készítette már Anyukám sertés, pulyka, nyúl, kacsa, csirkemájból. Egy szelet puha kenyérre kenve mennyei vacsora volt.

2009 október 08.

Meggondolatlan döntés lehet, hogy a heti filmünknek Katherine Heigl moziját választottuk, a Hasonmás helyett, de így utólag egyáltalán nem bántuk meg. Hatalmas csalódás lehetett volna, és kidobott idő illetve pénz az ablakon, de megérte. Olvassátok el, miről is van szó. 

2009 október 08.

Egyből többfélét. A jelen gazdasági helyzetben a háztartás és az étkezés terén is szükség van az átgondolt cselekedetekre. Új mellékletünkkel megpróbáljuk ötletekkel, beszerzési lehetőségekkel és persze receptekkel könnyebbé tenni.

2009 október 04.

 Nem tudok másként írni egy étteremről (és mint tárcatéma, nem is érdekel), csak ha a környezetébe, miliőjébe, múltjába ágyazom, és (ha vannak), felidézem emlékeimet is. A bélszín minősége nekem csak így jelent a nyilvánosság számára megírandó kulináris eseményt...

2009 október 04.